– OD-dagen går ut på og bruke en dag av sin egen utdanning for å gå ut i jobb. Mange tror det bare handler om å samle inn penger. Det er en god handling og det gjelder å gjøre en god gjerning. OD-dagen hjelper til å gjøre en forskjell, alle vet hvor fælt det er rundt om i verden og at det er mange land som ikke har det bra. I år går pengene vi samler inn til Argentina, Chile og Peru – og ungdommens rettigheter rundt seksualitet og kropp, forteller Julianne.

– Det er en solidaritetskampanje, man kan kort si at vi jobber for rettigheter som vi her i Norge tar forgitt, fortsetter hun.

Tollefsbøl synes det er veldig bra å ha en sånn dag, hun skjønner ikke at ikke andre skoler i distriktet klarer og si nei til en slik kampanje.

– Det samles inn 130.000 - 140.000 kroner hvert år ved skolene. Til sammen er det 30 millioner i året på landsbasis. Det her dreier seg bare om en dag i året, så det er synd at så mange synes det er behagelig at vi skipper dette i stedet for å gjøre noe for andre en dag. Øvrebyen er en av få skolen i dette distriktet som har en OD-dag.

Julianne oppfordrer flere skoler til å følge etter, fordi det faktisk utgjør en forskjell.

Beskriv deg selv med tre ord?

– Aktiv, omtenksom og klumsete.

Hva er din favoritt eiendel?

– Har ikke noe spesielt jeg kan velge ut.

Hva hadde du gjort om du hadde hatt en tidsmaskin?

– Da hadde Julianne Tollefsbøl spolt tilbake til hverdagen der det ikke var noe som het sosiale medier og da man var små.

Heis eller trapp?

– Trapp.

Hvis du skulle være et dyr, hvilket ville du vært?

– Fugl.