– Det er en veldig stor overgang, men forandringen har for det meste vært positiv. Det er mye lengre dager, mer krevende arbeid og mer lekser enn i Norge, og det kan være vanskelig å henge med og forstå siden alt foregår på engelsk. Men til gjengjeld er det utrolig lærerikt og engasjerende timer med veldig gode lærere som kan og liker faget de underviser i. Selv om det er veldig slitsomme dager er det absolutt verdt det, fordi skolen er morsommere.

Lite PC i skolen

Hanna forteller at hun har vært der fra begynnelsen av september og har litt over fem måneder igjen.

– Det er veldig stor forskjell mellom engelsk og norsk skole, men hva jeg har opplevd som en av de største forskjellene, er at undervisningen er veldig annerledes. Øktene er 1,5 time lange uten pause på det korteste, tre timer på det lengste, hvor alt går i ett hele tiden og man må alltid følge med. Man får ikke utdelt skolebøker så man må notere masse for å henge med på undervisningen, altså man har mer ansvar for egen læring. De bruker nesten aldri pc, ikke en gang på eksamen, som var veldig uvant for oss som kom fra Norge. På college møter elevene opp til timen for et foredrag og studerer faget selv ved siden av.

Mindre personlig

– En annen ting som kanskje er en litt mindre forskjell er at elevene nesten ikke får ha kontakt med lærerne. Man kan ikke få mobilnummeret deres eller gi de en klem en gang. Så er skoleuniformer en ganske merkbar forskjell, men på CCN bruker de ikke uniform.

– Jeg anbefaler absolutt å reise til England for å gå på skole! Man lærer så mye, ikke bare generelt men om seg selv. Skolen i seg selv er en opplevelse, men man får også en familie som tar deg inn i familien sin, og man får ekstremt gode vennskap der nede, fordi man blir kjent med hverandre på en helt annen måte enn hva man blir når man er i «trygge» omgivelser.

– Hva er din største frykt?

– Høyder.

– Beskriv deg selv med tre ord.

– Omtenksom, ambisiøs, tar utfordringer.

– Hva er din favoritteiendel?

– Hesten min, My Fantasy.

– Hva hadde du gjort om du hadde hatt en tidsmaskin?

– Solgt den.

– Heis eller trapp?

– Trapp.

– Hvis du skulle vært et dyr, hvilket ville du vært?

– Maursluker.