Steffen Foseid forteller:

– Jeg begynte med å løpe i 10.-klasse på ungdomsskolen for 3-4 år siden. De første 2 1/2 årene på ungdomsskolen så var jeg bestandig en av de siste på fysiske tester, og jeg hadde lyst til å endre på det. Jeg var kjei av å bli sett på som en taper. Så derfor bestemte jeg meg for å sjokkere klassekamerater, læreren og ikke minst de som så ned på meg. Jeg prøvde meg på en løpetur, og siden har jeg bare løpt. Jeg ble bitt av løpebasillen! Jeg satte meg et mål i 10.-klasse, og det funket.

– Løpinga har gitt meg så mye. Det er blitt en vane, bare noe jeg gjør. Jeg føler meg som en liten unge som pakker opp gaver. Det er så moro! Å løpe er også ganske sosialt. Alt en trenger er kun et par gode løpesko og treningsklær. Hvem som helst kan bli med! forteller Steffen.

Steffen Foseid forteller videre at han egentlig ikke har en stor drøm innen løpinga. Han vet så godt at han ikke kan gå rundt å drømme, men heller jobbe for å oppnå noe. Målet hans er å bli den beste av seg selv som løper og person.

– Jeg er en person som hele tiden er ute etter å utvikle meg,. Jeg blir aldri fornøyd. Målet mitt for i år er å løpe fra hjembygda Brandval og ned til Fredrikstad; drøye 200 kilometer på to døgn.

Jeg liker utfordringer, sette hårete mål og være litt annerledes enn dagens ungdom, forteller Steffen.

Steffen har bestemt seg for å løpe helt til Fredrikstad.

– Jeg får en del spørsmål om hvorfor det ble akkurat Fredrikstad. Det er ganske tilfeldig at det ble perlen Fredrikstad. Jeg satt i godstolen en kveld, hørte på Jokke og tenkte over hva jeg kunne gjøre for å kalle meg en ultra løper. Jo faen, jeg løper til Fredrikstad! Alle kjenner til den perlen i Østfold. Jeg fant frem kartet, sjekket lengde og vei. Fant ut at dette blir vilt og vips var jeg i gang med planlegging, forteller Steffen.

Steffen har utviklet en kles-kolleksjon med Ines Brodering som heter SF. SF kleskolleksjonen er i fullutvikling.

– Jeg jobber mot å kunne leve av løpingen en dag, og skal jeg klare det er jeg avhengig av å få inn penger. Det har gått over all forventing så langt, og jeg er meget fornøyd forteller Foseid.

Motivasjonen til Foseid er laget hans, Team Foseid, bestående av sponsorer, Eirik Lingaas Marthinsen med dokumentar-innspilling, familie, venner og alle som følger ham på reisen mot å bli en av Norges beste løpere.