Pensjonistpartiet fridde til de unge

Artikkelen er over 4 år gammel

Stemmesankere i alle politiske farger fallbød sine samfunnsløsninger. Også Pensjonistpartiet var på stemmejakt hos elevene ved Sentrum videregående skole.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

– Når andre partiet sier hva de mener forteller vi hva Pensjonistpartiet vil gjøre. Vi scorer på å være mer konkrete, mener Pensjonistpartiets listetopp og stortingskandidat i Hedmark, Helge Thomassen.

Han var en av tilbyderne av politiske løsninger da nærmere 600 elever ved Sentrum videregående skole i Kongsvinger orienterte seg i jungelen av partier og meninger under valgtorget ved skolen tirsdag.

Med lavere skatter, raskere veiutbygging, mer miljøvennlig kraftutbygging og kortere sykehuskøer hadde politikere i alle regnbuens farger fasiten på hvordan Norge og hver enkelt innbygger skulle få det bedre.

– Men hva kan du tilby en 18-åring, Thomassen?

– Pensjonister er ikke bare dem som har gått av med alderspensjon. Det er også unge og uføre i alle aldre. Dessuten er Pensjonistpartiet opptatt av mye mer enn pensjonistenes rettigheter og kår. Vi er opptatt av hele livsløpet, og ikke minst skolepolitikk og konkrete lokale forhold.

– Har du kapret mange ungdommer til Pensjonistpartiet i dag?

– Jeg er helt sikker på at vi har fått nye stemmer blant elevene i dag, nettopp fordi vi er så konkrete, sier Helge Thomassen.

En av dem Pensjonistpartiet forsøkte å omvende med sitt politiske budskap var Anna Astrea Kustås. Og selv om 17-åringen fra Eidskog er opptatt av eldreomsorg, og mente at Thomassens budskap også vil angå hennes pensjonisttilværelse, var det andre partier som kom foran i køen.

– Hva ville du ha stemt?

– Jeg ville trolig stemt Høyre. Jeg tror det partiet vil redusere helsekøene. Jeg synes Jens har vært for slapp, og det er på tide at andre får en sjanse.

Artikkeltags