Etter fjorårets valgkamp opprettet Robin Ganre et lokallag for Fremskrittpartiets ungdom. Interessen har skutt fart, og det har blitt vervet over 20 medlemmer til lokallaget.

Målene for 2016 er å arbeide målrettet  for ungdommen i Kongsvinger.

Lokallagsleder Ganre har allerede vært med på mange arrangementer i regi av FpU. Sist desember var han blant annet med på et veldig spennende kurs, hvor fokuset lå på opplæring av hvordan å drive et lokallag, en grundig fordypning i FpUs partipolitikk og flere diskusjonsteknikker.

– Det var utrolig spennende at finansminister og partileder Siv Jensen var der. Hun er jo et stort forbilde innenfor partiet. Noen av oss fikk også truffet Carl I. Hagen. Det var veldig inspirerende, forteller han.

Vil bli lagt merke til

Robin forteller at det overordnede målet for året er at alle i området skal vite at det er et lokallag i Kongsvinger. Dette vil de få til gjennom å vise seg frem i området, slik at FpU Kongsvinger skal få et ansikt utad. Det vil forhåpentligvis ende med flere medlemmer og grundig opplæring av partipolitikk.

– Vi ser jo at det er mange saker ungdommen bryr seg om i Kongsvinger. Men som ungdom tenker man kanskje ikke over at disse sakene er politiske.

– Vi vil hjelpe ungdom på veien til å forstå at mye av det de har lyst til å få til, faktisk er politikk. Men det aller viktigste fokuset ligger selvfølgelig på at alle skal ha de gøy hos oss, forteller han.

Mål for Kongsvinger

Av Kongsvinger FpUs hjertesaker er det spesielt tilpasninger i skolen og kollektiv transport som blir nevnt.

– Vi syns det burde være en mulighet for å ta førerkort klasse B gjennom skolen. Dersom det hadde vært et valgfag ville ungdommen fått riktig opplæring i hvordan de skal oppføre seg i trafikken.

– Vi vil også arbeide for tilpasset opplæring i henhold til hver enkelt elevs kunnskapsnivå, og mener det er viktig at enkeltelever sammen med sine foreldre blir satt i sentrum.

For høye priser

Ganre legger også til at det må gjøres noe med prisene på kollektiv transport i området. Han mener det blir urettferdighet blant ungdommen grunnet for dyre priser.

– Prisen på bussbilletter må senkes. Selv bruker jeg 50 kroner bare på å ta buss fra Kongsvinger til Roverud.

– Jeg vet om flere mennesker som ikke har mulighet til å reise inn til byen på grunn av disse «syke prisene.» Mange kan derfor gå glipp av mye sosialt fordi billettene er overpriset. Det vil vi gjerne gjøre noe med, avslutter Ganre.

FpU

  • Fremskrittspartiets Ungdom
  • 2762 medlemmer i Norge
  • Stiftet i 1978