Nok volum på Volumfestivalen

The Desibels fikk spille under Volumfestivalen. Bildet er tatt under Nordre Odalen Rockefestival i helgen.

The Desibels fikk spille under Volumfestivalen. Bildet er tatt under Nordre Odalen Rockefestival i helgen. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Mange godbiter under Volumfestivalen i Elverum i år. Også The Desibels fra Odalen fikk spille. VAR DU PÅ VOLUMFESTIVALEN?

DEL

Volumfestivalen i Elverum har nok en gang gitt oss en uforglemmelig langhelg med mangt en kultursnadder. Fra starten av har de fokusert på å formidle kultur fra hele Hedmark, noe som sier selv at er nødt til å bli en eksepsjonelt god godtepose.

Festivalsjef Sven Arild Storberget er selv godt fornøyd med årets festival.

– Jeg er kjempe fornøyd. Men jeg var litt spent også, var en del sånne mørke skyer. Men været har vært brukbart, og det har vært ganske bra med folk også, forteller Storberget.

Spesielt åpningsdagen torsdag var bra,

– Det var et helt utrolig bra oppmøte i parken. Har aldri vært en så diger «bøling» og hoppet foran den scena før. Jeg har aldri sett noe lignende. Da spilte Team Me, som også skal spille på Tømmerfløtivalen. Det blir rett og slett enormt bra! Forteller en sliten, men glad Storberget, som også kan fortelle at det er fint å se så mye folk i gata som det er under Volumfestivalen.

Kulturfestival

Volumfestivalen er ikke bare en musikkfestival, men snarere en rivende god kulturfestival. De presenterer både musikk, litteratur, film, teater og kunst.

– Volum har hatt bredde og størrelse helt fra starten av. Og det trekker folk også. Det har vært helt fullt på litteraturarrangementene, forteller festivalsjefen.

Volumfestivalen ble arrangert for første gangen i 2003, og har siden da blitt et årlig arrangement.

– Vi har fått til veldig mye og lært mye om hvordan vi skal gjøre ting. Til sammen er vi 100 frivillige som holder på med dette.

Volumfestivalen var også så heldig at de fikk Elverum kommunes kulturpris 2010.

– Det er veldig motiverende. Vi er jo frivillige alle mann.

Potet fra Odalen

Volumfestivalen presenterte også tre UKM–band i år, deriblant The Desibels fra Nord–Odal. Organist Ole Torstein Hovig syntes det var fryktelig stas å få spille på Volumfestivalen.

– Det var veldig moro å spille der. Det var også mange som hørte på oss der i parken.

Ole Torstein var også en av de 100 frivillige som hjalp til under festivalen.

– Jeg jobba som frivillig på utestedet Sound Garden. Jeg var som poteten, hjalp til med alt som var. Det var veldig gøy, også er det en bra erfaring. I tillegg fikk jeg se mange bra band som spilte, forteller Torstein, som legger til at det var første gang han arbeidet som frivillig, og at han planlegger å hjelpe til på Volumfestivalen neste år også.

– Det er en utrolig bra festival. De viser frem hva vi har her i Hedmark, også er det veldig høy kvalitet på det de har å tilby, sier Ole Torstein.

Han mener også at helga muligens er sommerens høydepunkt,

– men det er ikke godt å vite enda, avslutter Ole Torstein.

Artikkeltags