Her samles bilentusiastene

Pepper dro opp til Flisa for å være med på Glomma cruisings streetmeet.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

ÅSNES: Pepper hang seg på streetmeet på Flisa med en av Glåmdalens rånebiler.

DEL

Vi i Pepper var på plass på Flisa lørdag kveld – der mange engasjerte rånere og raggere i forskjellige aldere var samlet.

Raymond Larsen (23) fra Auli sier det er en forskjell på å være råner og å være ragger:

– Forskjellen er ganske enkel. En råner er en person som kjører Ascona b, senka bil, har mye bass og ikke minst mye wonderbaum. En ragger derimot er en person som kjører amerikaner og hører på rockabilly.

Et misforstått miljø

– Det er en livsstil å være råner sier Jørund Husfloen Tronstad (20).

– Jeg syns det er viktig å samle folk med samme interesser og særlig det sosiale er en viktig del for meg.

– Noen anser rånere som en haug med ungdommer som kun driver med pøbelstreker, noe det ikke er, sier Silje Nielsen (18) fra Ullern.

Selv mener hun at det er et veldig koselig miljø med mange hyggelige folk.

Høylytt koffert

Magne Ringen fra Nord-Odal hadde en koffert stående som aldri ble brukt til noe. Han syntes det var synd at den bare skulle stå der. Magne kom derfor med den strålende ideen at han skulle lage musikkanlegg av kofferten.

– Mange assosierer det Amerikanske sørstatsflagget med rasisme, men for oss i rånemiljøet bruker vi det for å symbolisere friheten sin.

 Svenske raggere bruker flagget for å vise at de er rebeller. Sverige er moderlandet for de norske raggerene. I Sverige er det et mye større raggermiljø enn her hjemme.

«Smurfen»

Vi traff på en hyggelig kar med navn Mats Helland (21) fra Flisa, bedre kjent som «Smurfen» i rånemiljøet, etter fargen på bilen hans. Han tok oss med på en prøvetur i sin Volvo 940, som ifølge Smurfen er den beste bilen han har hatt.

På bilturen gikk det for det meste i svensk dansebandmusikk og lukten av svidd gummi og wunderbaum var overveldede.

Vi i Pepper er enige om at rånemiljøet er noe for seg selv, på en positiv måte. Det er et veldig bra miljø, der alle blir inkludert, deriblant funksjonshemmede og eldre personer. Det er absolutt ikke stille på et slikt arrangement, bilene brøler og musikken spilles for fullt.

Glomma Cruising skal ha masse ros for å arrangere slike arrangementer, og det blir et nytt streetmeet 10. oktober på Koppang.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken