Heller mekking enn sport

  Av
  Artikkelen er over 4 år gammel

  KONGSVINGER: Det har flere ganger blitt forsøkt å få til et sted der ungdommen kan mekke på biler, men det har aldri blitt gjennomført – før nå.

  DEL

  – Klubben dukket opp som en tanke 12. februar i 2015. Etter en diskusjon på Mitt Kongsvingers Facebookside angående ungdommens aktiviteter i helgene og at de ikke hadde noe å finne på. Responsen på dette innlegget var veldig godt, men ga ikke særlig resultater. Deretter la de ut en lengre tråd om at noen får finne på noe for ungdommen.

  – Jeg ble kontaktet av Bjørn Svensberget som satte meg i kontakt med en gjeng ungdommer som siden da har stått på døgnet rundt for å få til dette, forteller styreleder Jan Roger Hansen.

  Sosialt: Vinger Mekk og Moro er til for at ungdom skal ha et sted å drive, som er trygt og rusfritt.Foto: Martin Lønhøiden

  Sosialt: Vinger Mekk og Moro er til for at ungdom skal ha et sted å drive, som er trygt og rusfritt.Foto: Martin Lønhøiden

  Trygg plass å være

  Det er jo ikke alle som er interessert i sport og idrett. Vi har mange flotte ungdomstilbud her i byen, men hva med de som liker motor og motorsport? Eller rett og slett bare trenger og ha en trygg, rus- og mobbefri plass å være i helgene?

  – I slutten av 90-tallet reiste vi stort sett ut til Statoil på Langeland for der var det mulighet til å drive med bilene inne i hallen de hadde til utleie. Der var det både vaskemuligheter og løftebukk til å skru på. Når hallen der ble borte, ble tilbudet borte fra byen, men nå har ungdommen endelig fått det tilbake, forteller styrelederen.

  Hos Mekk og moro kan medlemmene komme og gå som de vil. De har verkstedansvarlige som er der for å passe på at utstyret blir brukt riktig.

  – Mekk og moro driver ikke verksted, vi tilbyr bare en plass.

  Første åpningsdagen var 15. januar, og siden har det bare vokst med medlemmer. Kongsvinger kommune er veldig fornøyde og støtter Mekk og Moro.

  51 medlemmer

  Mekk og moro har hatt en mye større utvikling enn det de som startet hadde trodde dette prosjektet skulle ha. De startet som åtte styremedlemmer. Noen har falt i fra og andre har kommet til. Første helgen så hadde Mekk og Moro 22 medlemmer og nå er det 51 medlemmer. De hadde et tall for året 2016, det var at de skulle bli over 70 medlemmer, det målet har de snart nådd, sier Jan Roger Hansen.

  – Vi hadde over 100 besøkende på 2 uker, det var over det vi hadde sett for oss. Det er for å få ungdommer som driver med noe i stedet for å sitte inne hele dagen.

  Vinger Mekk og Moro jobber sammen med Trygg Trafikk og rus- og kriminalitetsforebygging.

  De har flere små prosjekter som medlemmene kan skru og fikse på. Så om du ikke har noe selv, så fikser Mekk og Moro slik at du kan få muligheten allikevel. Det er mange med forskjellige interesser her, som biler, mopeder, gressklipper.

  – Vi har ikke satt noe begrensninger. Det er opp til ungdommen selv, både de som er her og de som kommer framover, hvordan Mekk og Moro vil holde seg og hvordan det skal bli.

  Sekretær i Vinger Mekk og Moro, Tina Boger, synes at hele opplegget er fint, og mener det trengs her i Kongsvinger.

  Artikkeltags