Introduserer Politisk Pepper

Artikkelen er over 8 år gammel

Føler du at du ikke blir hørt og ikke har noe å si i dagens samfunn?

DEL

Politisk Pepper har til hensikt å informere og bevisstgjøre ungdom på hva politikken faktisk kan bety for hver enkelt, og dermed også forhåpentligvis engasjere ungdommen.

I Politisk Pepper kommer du til å lese om politiske saker som omhandler ungdoms hverdag, eksempelvis om alt fra nedlastning av filmer på «The Pirate Bay» til feil og mangler i kollektivtransporten og skolepolitikk.

Redaksjonen vil gjerne ha tips og innspill til hva du vil ha belyst.

· Du kan sende e-post til pepper@glomdalen.no.

· Du kan kontakte redaksjonen via Peppers tilhengerside på Facebook.

Du kan også journalistene som jobber i Politisk Pepper på telefon:

· Tiril Sandbekk, politisk redaktør, 954 28 769

· Linnea Borger, journalist, 995 12 094

· Solveig Walmann, journalist, 954 63 619

· Magnus Mo Opsahl, journalist, 995 52 715

Det er kommunevalg i 2011. TNS Gallup har i høst gjort en undersøkelse blant ungdom i glåmdalsdistriktet. Undersøkelsen gikk blant annet ut på hvor engasjerte unge i vårt område var i politikk.

LES OGSÅ: – Skolepolitikken fenger

Hele 85 prosent svarte at de ville stemt om det var valg i morgen, men av de prosentene var det kun fire av ti som gjør det for å støtte opp om ett parti og en bestemt form for politikk. De resterende seks mente blant annet at det var en borgerplikt eller at de stemte bare fordi det var vanlig å gjøre det.

Med masse tall og statistikker fra TNS Gallup i bakhodet skal nå Pepper via prosjektmidler begynne å gi ungdom politiske saker, rettet spesifikt mot ungdom og på ungdommens premisser. Det skjer i papiravisen av Glåmdalen hver onsdag og på glomdalen.no/pepper. Dette har vi valgt å kalle Politisk Pepper.

Vi vil også presentere distriktet og fylkets ungdomspartier, samt presentere én ungdomspolitiker hver uke. Disse ungdomspolitkerne vil også slippe til med blogginnlegg på Peppers nettsider på glomdalen.no.

Hver onsdag framover får du et innblikk i den politiske verden under Pepper-vignetten. Her kan du komme med kommentarer på bloggen og vise ditt engasjement.

Artikkeltags