Jeg sitter på Pepperkontoret på Glåmdalen og grubler. Hvem har drept Yohanna? Det er så mange mistenkte, så mange motiv og svake alibi. Da går det plutselig opp for meg at svaret ligger rett foran meg. Og jeg kan bevise det!

Både ordføreren, Levi, Eivind, David og Dag har motiv for å drepe Yohanna. Men Levi ville nok ikke ta henne av dage bare på grunn av at det kom en kjendis til på Granli. Eivind hadde gått litt vel drastisk til verks om han drepte Yohanna bare for å få tak i saftige nyheter til avisen sin. Det er også merkelig om David hadde drept kjæresten sin bare fordi han hadde funnet sms-er fra en elsker. Han ville vel heller tatt Kjell-Roger av dage om han led slik av mangel på impulskontroll. Ordføreren har et sterkere alibi, men selv om han hadde tatt Yohannas liv hadde han fortsatt hatt ryktene gående. Å drepe henne innebærer en større risiko for ham enn det ryktene om ufin oppførsel hadde gjort.

Dag er derimot den personen som snakker usant i denne påskekrimmen. Han påstår at Yohanna trivdes så godt på Kongsvinger, selv om både Kjell-Roger og David påstår det motsatte. Dag har fått Yohanna hit for å drive litt god PR, og det ville innebære ganske negativ omtale om hun valgte å flytte vekk og avslørte at hun ikke trivdes her. Da synes Dag det er bedre om hun «ender opp her», «all PR er jo god PR», som han uttaler selv. I tillegg fant han jo ut at Kjell-Roger og Yohanna var bedre venner enn han gir uttrykk for, og Kjell-Roger har sagt i fra at han vil si opp. Dermed ville Dag mistet «en av sine beste medarbeidere»som han selv uttrykker det. Det kan Dag heller ikke gå med på og må ta saken i egne hender.

Det fellende beviset er likevel han nervøse fikling med skjerfet om halsen. Yohanna ble funnet med hud under neglene, sannsynligvis etter å ha forsøkt å holde seg fast i det hun fikk tak i. I dette tilfellet var det halsen til Dag som ved aller største sannsynlighet bærer kloremerker under det stramme skjerfet han har om halsen. Ved en DNA-test finner man raskt svaret om det er Dag sin hud under Yohannas negler.

Igjen tusen takk til alle de som stilte opp med sine navn og sitt ansikt på bilde for å realisere denne dramatiske og fullstendig absurde krimnovellen!