I vinter deltok Maja Samsonstuen i UKM, Ungdommens Kulturmønstring, i Eidskog.

Der framførte hun novellen sin «En brå slutt», og hun ble en av de heldige som kom videre til fylkesmønstringen.

Også på fylkesmønstringen ble hun og novellen hennes godt likt, og hun ble sendt videre til Trondheim på landsmønstring.

– Under UKM møtte jeg mange nye mennesker fra hele Norge, og jeg fikk mange fine tilbakemeldinger, forteller hun.

– Novellen som jeg kom videre med, «En brå slutt», handler om bruk av bilbelte, forteller Maja Samsonstuen, som også har skrevet flere noveller før.

Skrivetilbud for unge

Etter at novellen til Maja Samsonstuen kom videre til landsmønstringen, fikk hun en ny, kreativ idé.

– Jeg har lyst til å starte et prosjekt som gir et tilbud til alle skriveinteresserte i Eidskog. Alle som vil kan delta i prosjektet med egne noveller eller andre tekster, og resultatet blir samlet i en bok, sier Maja Samsonstuen.

Hun mener at det er for dårlig med tilbud for ungdom som er interessert i skriving eller litteratur i kommunen. Derfor har hun startet prosjektet «Min lille bokdrøm» for å vise fram alle de små forfatterne i bygda.

Gir ut bok

Maja Samsonstuen forteller at hun fikk midler til å gi ut boken ved å søke i UKMs frifond. Derfra fikk hun 20.000 kroner, og dermed kunne drømmen realiseres.

– De pengene jeg fikk, er bare til å produsere og gi ut bøkene, og jeg kan ikke tjene noe på det selv. Derfor skal bøkene bli gitt ut til skoler og biblioteker i kommunen, og alle som sender inn et bidrag får også et eksemplar av boken selv. Fristen for å sende inn bidrag er 1. desember, så jeg oppfordrer alle som vil være med, om å sette seg ned og skrive med en gang, sier hun.

Vil bli forfatter

Nå for tiden studerer Maja Samsonstuen ved musikklinja på Skarnes, men hun har alltid hatt lyst til å bli forfatter.

– Jeg har lenge vært glad i litteratur, og jeg leser veldig mye. Jeg går aldri et sted uten å ha med meg en bok, og det vet de som kjenner meg, smiler Maja Samsonstuen.

Hun tror at det er flere unge i kommunen som har en lignende drøm, og vil derfor få med flere på prosjektet sitt.

– Jeg håper at dette prosjektet kan bli en start på forfatterkarrieren min, forteller Maja Samsonstuen, og henviser til bloggen sin, for andre unge i kommunen som sitter med et lignende ønske og som vil lese litt mer om dette.

– På den nettsiden finner man mer informasjon om prosjektet, og man finner kontaktadressen min. Så hvis noen har lyst til å være med, eller bare har spørsmål om prosjektet, er det bare å ta kontakt, forteller hun.

Se Maja Samsonstuens blogg her! (Ekstern lenke)