Øverby har spilt håndball siden han var 11–12 år gammel, og som 15-åring kom han med på juniorlandslaget. Det er tydelig at han liker det han driver med. Selv sier han at når han har måtte velge mellom ulike ting, så har han alltid valgt håndball.

– Jeg har nok valgt bort noen ting for å komme så langt som jeg har, men jeg tror nok at jeg har hatt mest flaks, forteller håndballspilleren, og fortsetter:

 – Valgene mine har alltid dreid seg om å bli best mulig.

Med flagget på brystet

I januar deltok han i EM i Polen sammen resten av landslaget. Det endte med en fjerdeplass, noe han selv beskriver som «helt sykt».

–Det er utrolig morsomt å være på landslaget, og et EM er noe helt annet enn en vanlig landslagskamp, forteller Petter Øverby.

 –Alle ser jo på mesterskap, og det blir litt mer medieoppmerksomhet og trøkk enn det er ellers. De dagene vi ikke spilte kamp var det pressetreff, så det skjedde alltid noe, men du må hele tiden huske på hvorfor du er der, og det er jo for å prestere. Man må være mentalt tilstede i en kamp, men samtidig kunne hvile nok utenom, sier han.

Å oppnå så mye som Petter har gjort til nå, kommer ikke gratis. Han trener hver dag, og kjører egentrening. Han forteller at man må ville det utrolig mye for å kunne bedrive idrett på høyt nivå, og at han har tatt et valg om å droppe å dra på fester, slik at han heller kan trene.

– For min del funker det ikke å kombinere de to tingene, så da må jeg bare respektere det, forteller Øverby. Likevel forteller han at nødvendigvis ikke er like nøye på hva han spiser:

Spise sunt

– Det er klart, jeg prøver jo å spise sunt og nok, men om jeg har lyst på Grandiosa så spiser jeg det. Det er jo ikke body fitness jeg driver med heller, ler han. Reiser blir det også mye av, og han forteller at han har vært i halvparten av alle land i Europa.

– Det er jo veldig morsomt, for vi reiser som regel til land man ikke drar på ferie til. Det er ofte jeg blir overrasket over hvor mange fine steder som finnes, sier han.

Framover forteller Petter Øverby at han kunne tenke seg å spille i utlandet og få mange kamper for Norge.

– Målet mitt er jo å være en spiller som er med lenge, en som er med på flere mesterskap og gjerne vinner mange medaljer, forteller han.

Han utelukker heller ikke muligheten for at han kan ende opp som trener en gang i framtida.

– Jeg liker å dele kunnskap og lære bort, så det er nok ikke umulig, sier han.

Klare mål

Håndballspilleren sier at han alltid har sett opp til spillerne på landslaget, spesielt Bjarte Myrhol og Johnny Jensen. Nå har han spilt med Myrhol på landslaget, og hatt Johnny Jensen som trener i Nøtterøy.

– Det er litt spesielt. Man har stor respekt for dem, og lytter gjerne litt ekstra når de snakker, sier Øverby.

  Hva gjelder egne prestasjoner og egenskaper på banen, så forteller han at hans sterkeste side kanskje er at han ikke har noen spesielt svake sider, og at han blir motivert av laget i Elverum.

– Det er godt miljø på laget, og vi blir som en kompisgjeng som møtes for å trene og ha det gøy. Slik blir det god stemning av.