Nå er det James Bobin, som regisserer, og han gjør slett ingen dårlig jobb. Fortellingen er full av nye figurer, actionfylte situasjoner, og farger. Burtons film har noen mørkere stemninger som gjorde den mer interessant.

Siden sist har Alice (Mia Wasikowska) seilet verden rundt som kaptein på sin avdøde fars skip, og hun ankommer London akkurat i tide til å se den avskyelige aristokraten Hamish Ascot true med å beslaglegge skipet, stanse alle ekspedisjoner og tvinge Alice inn i en jobb som sekretær. Mens alt ser som mørkest ut, lokkes Alice inn i et speil av Absolom.

Når Alice faller gjennom speilet denne gang, faller hun i et Eventyrland der Hattemakeren er deprimert og blir dødssyk. Han sørger over familien han har mistet.

Da blir det opp til Alice å reise til fortiden for å forandre historien, slik at hattemakeren ikke mister familien sin. På ferden møter hun både Den hvite dronningen og Den røde dronningen.

Mest av alt oppleves «Alice Through The Looking Glass» som en 3D-tur i en twistpose. Historien er nokså tom og utilfredsstilt. Filmen er ikke en engasjerende fortelling som man vil tenke «å den var bra».

1 time og 52 minutter var for langt for denne filmen, det skulle stadig skje noe slik at Alice ikke klarte oppdraget. Den ble til tider veldig kjedelig å se på.

FAKTA

Originaltittel: Alice Through the Looking Glass.

Genre: Eventyr / Fantasy.

Skuespillere: Anne Hathaway, Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Mia Wasikowska, Sacha Baron Cohen, Rhys Ifans.

Regi: James Bobin.

Manus: Linda Woolverton, Linda Woolverton.

Språk: engelsk.

Produksjonsselskap: Walt Disney Pictures.

Produksjonsår: 2016.

Lengde: 1 t. 52 min.

Aldersgrense: 9 år.