Terningkast 5: Michael Bays beste film hittil?

Foto:  filmweb

Foto: filmweb

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Bay har et vidt spekter for kvaliteten på filmene sine, men har han denne gangen produsert sin beste fil så langt?

DEL

FILM13 Hours: The secret soldiers of Benghazi er en biografisk krigsfilm regissert av Michael Bay og handler om seks militære sikkerhetsvakter som forsvarer en amerikansk ambassade i Benghazi i Libya i 2012. Michael Bay viser detaljert i filmen med hjelp av de overlevende medlemmene hvordan kampene foregikk.

Vi blir først introdusert for Jack Silva (John Krasinski) og Tyrone «Rone» Woods (James Badge Dale) og de er tydelig ledende roller i filmen, men det kan dessverre være litt vanskelig å huske forskjellen på de seks soldatene sammen, fordi de har relativt like karaktertrekk. De er barske, skjeggete, tøffe, grove karer med lik kroppsbygning og klesstil. Noe som kan gjøre det litt rotete.

Det er veldig bra skuespill i filmen, særlig av John Krasinski, som er bedre kjent som en kontornerd fra TV-serien «The Office», enn en barsk sikkerhetsagent, som han utfører godt i denne filmen. Filmen har høy intensitet som gir følelsen av å delta i krigssonen, men selv om det var høy intensitet var det pusterom for karakterene til å vise andre sider hvor vi får innblikk i de forskjellige mennenes liv. Blant annet får vi se familien hjemme i USA. Dette viser menneskelighet og ikke bare følelsesløse transformers i forkledning.

Humoren i filmen passer godt inn, det er fint at Bay legger til noen små detaljer her og der, som gir humor i kaoset, samt at sikkerhetsvaktene er som en vennegjeng som forteller et par vitser iblant. Dette lysner opp stemningen uten at filmen blir useriøs.

Musikken smelter sammen med filmen ved at den passer godt inn, den er med i oppbygningen til de intense scenene og får det til å så virke naturlig at jeg ikke la merke til den. Og da jeg la merke til den så tenkte jeg at dette var det riktig valg av musikk.

For meg er det bare kult med eksplosjoner, skuddvekslinger, høy fart og spenning, og det er det absolutt ikke mangel på her. Det er lange, kaotiske og intense krigsscener som godt illustrerer kaoset som måtte ha foregått Benghazi.

13 Hours var en intens film med en politisk undertone, men som ikke går for langt inn i politikken fordi den har fokus på de involverte som opplevde denne hendelsen og da viser respekt til dem. Dette er kanskje det beste fra Michael Bay så langt? Jeg syner i hvert fall at den absolutt fortjener en titt.

Artikkeltags