Med overskyet vær og småkaldt vann, startet norgesmesterskapet på Hennisand ved Årnes. Leder i Nes Wakeboardklubb, Marius Dahl (20) er fornøyd.

- Det har vært utrolig mye jobbing, men det er mange som har hjulpet til, så alt har gått bra.

Fredag var det kvalifisering, og lørdag var det duket for semifinaler og finale. Med deltakere fra Nes, Bergen, Arendal, Ullensaker og Slåstad er det klart at det ble litt venting mellom hver runde. Men det så ikke ut til at det var noe som kunne ødelegge det gode humøret til gutta.

- Helga har vært kjempebra, vi mangler bare sola. Ellers er det helt perfekt, smiler Tom Christian Gefle (26) fra Råholt.

Klar for VM

Og helt perfekt ble nok helga også for Dan Iversen (27) fra Oslo. Han ble norgesmester, og har planene klare for høsten.

- I slutten av oktober blir det VM i Quatar. Jeg og tre til skal representere Norge. Det blir vanskelig å konkurrere mot folk som får betalt for det, og trener 4-5 ganger daglig. Nivået er veldig høyt, men vi får gjøre vårt beste, sier han.

27-åringen har drevet med Wakeboard i 8-9 år og deltok i sin første konkurranse i 2001. Omlag 30 gutter deltok i årets mesterskap, men ingen jenter.

- Vi er en liten, men voksende sport, forteller Marius Dahl.

Dan the Man

Under finalene lørdag, tittet sola fram og konferansier Magnus Brettum fra Tønsberg, pratet ivrig i mikrofonen.

- Det er ingen som kjører likt som Dan. Jeg ser med én gang at det er han som kjører, forteller han mens Dan Iversen rir på bølgene. Da det ble konstatert at Iversen vant mesterskapet, jublet forsamlingen og flere klappet ham på skulderen.