21-åring med egen kafé

VASK: Thea Marie Sørlie er nøye med vaskingen på sin nye kafé, og fikk ros da Mattilsynet var på besøk. Foto: Agnete Rønning Sehested

VASK: Thea Marie Sørlie er nøye med vaskingen på sin nye kafé, og fikk ros da Mattilsynet var på besøk. Foto: Agnete Rønning Sehested

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Thea Marie Sørlie fant tidlig ut at hun ville starte noe eget. Nå er 21-åringen stolt eier av «Loftstua Café».

DEL

Ungjenta er opprinnelig fra Årnes, men flyttet senere til Kongsvinger på grunn av kjærligheten.

– Jeg har i mange år jobbet på en kafé på Årnes, og jeg har alltid stortrivdes der. Det har kanskje alltid vært en liten drøm å kunne starte og eie noe eget, sier hun.

Da drømmelokalet ble lagt ut for salg, benyttet hun sjansen, men forventningene var ikke høye.

– Da jeg først så dette tilbudet, visste jeg med en gang at sjansen var liten, men de hadde visst trua på meg, og at jeg kunne bli en god eier av denne kafeen, forklarer hun. Sørlie ble gravid som 19-åring, og mener selv at hun ble veldig fort voksen.

– Jeg mener at alder ikke bør sette noen begrensninger. Hvis man har et mål så bør en forsøke å oppnå det, sier hun.

For Thea Marie Sørlie blir hverdagen enklere av smilende ansikter.

– Hverdagen er en kabal som skal løses, med jobb, barnehage og syke unger. Men jeg møter så mange hyggelige folk hver dag, så hverdagen blir aldri et slit, smiler hun.

Thea tok TIP (teknikk og industriell produksjon) på videregående. Da var den største drømmen å jobbe med proteser.

– Jeg har alltid likt å hjelpe andre mennesker, men protesene ble det altså ikke noe av. Jeg valgte heller å ta et år med påbygg på Øvrebyen, for å få studiekompetanse, forteller hun.

– Jeg tenkte mye på at det er viktig å jobbe med noe en virkelig vil jobbe med, og det ble da denne kafeen, avslutter Sørlie.

Artikkeltags