Bak kulissene i det høydramatiske KIL-året

Premieskapet på Gjemselund.

Premieskapet på Gjemselund. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

KONGSVINGER: Spillernes botliste, KIL-ledernes mange roller og dramatikken da alt ble avgjort. Bli med på innsiden av KIL Toppfotball.

DEL

Glåmdalen med nytt prosjektSelv om snøen ligger tungt, skisesongen er i gang og julehøytiden er over oss, er fotball fremdeles i mange nordmenn og glåmdølers bevissthet.

Nylig ble Ole Gunnar Solskjær ny Manchester United-manager, og for anglofile nordmenn er julen også høytid for engelsk fotball. Med boxing day som høydepunktet i et kampprogram som er tett som hagl.

For bare halvannen måned siden kjempet vårt eget flaggskip, KIL, en desperat kamp for å sikre seg play off-plass og en sjanse til å kjempe om opprykk til eliteserien. Og det etter en sesong og et år som går over i historiebøkene som et av de meste spesielle i klubbens historie.

Det begynte med det tragiske dødsfallet til Adrian Ovlien, som naturlig nok vil prege klubben i lang tid. Klubben har også opplevd sykdom blant sine ansatte, tre treneravganger og den ene midlertidige løsningen etter den andre. At det unge mannskapet skulle være med i kampen om opprykk etter en slik sesong er i seg selv en stor prestasjon.

Hvordan takler en klubb med drøyt 30 personer på lønningslista slike utfordringer? Hva er det i kulturen på Gjemselund som gjorde spillerne i stand til å fokusere og prestere under slike forhold? Det ville vi finne ut av.

Derfor sendte vi i Glåmdalen-fotograf Robert Eik til Gjemselund med oppdrag om å være flue på veggen på kontoret hos Espen Nystuen, i lunsjen, på spillermøter, i kamper, i spillernes sivile jobber og på treningsfeltet.

Robert skulle gjennom fotolinsa dokumentere øyeblikkene som skildrer det indre livet i KIL Toppfotball i dette meget spesielle året, og i en periode av sesongen da det hele skulle avgjøres. Nemlig de siste serierundene. Den prisbelønte og erfarne pressefotografen er også mannen bak Glåmdalens prisbelønte reportasjeserie «Sykehuset vårt» som Glåmdalen presenterte sommeren 2018.

Gjennom jula vil du som fotballinteressert Glåmdalen-leser få et unikt innblikk i klubbens indre liv i de dramatiske siste ukene av sesongen 2018. Du vil få et inntrykk av alle de varierte oppgavene til altmuligmann Sigmund Dalsberget, du vil få historien om hvordan markedssjef Rune Lundgren havnet i KIL. Du vil få høre hvor mye penger som samles inn i spillernes botkasse og hva nigerianske Shuaibu Lalle Ibrahim egentlig synes om den norske vinteren. Du vil også få møte Ronald Sveløkken og de andre frivillige som står på nesten hver dag for KIL. Du vil få se den imponerende draktsamlingen til KIL-supporter Hans Christian Sjøli, og ikke minst få vite mer om hvorfor Roy Holth fortsetter sitt mangeårige engasjement som klubbens viktigste støttespiller.


Artikkeltags