– Salget har gått tregere enn forventet. Vi hadde håpet på større interesse, innrømmer Bjarte Wigdel, daglig leder på Knettsetra.

Totalt er det lagt ut 750 billetter til konserten.

Wigdel har imidlertid et håp om at det vil bli solgt bra med billetter i løpet av de neste to dagene.

– Heldigvis ser været ut til å bli forholdsvis bra. Vi håper at mange benytter anledningen til å få oppleve Øystein Sunde live. De som kommer, vil få en stor opplevelse, sier han.

God værmelding

Fredag kveld er det meldt perioder med sol og 12–14 grader i Trysilfjellet. Viktigst av alt: ingen nedbør. Det er gode nyheter etter en regnfull fellesferieperiode.

Wigdel lover at det blir konsert, selv om billettsalget ikke vil ta av fram mot fredag.

– Konsert blir det – og Sunde stiller med blåserrekke og kor. 16 personer på scenen. Dette blir full pakke, og en av de beste konsertene i Trysil i sommer, sier han.

Selv gleder han seg stort.

– Øystein Sunde leverer alltid. Jeg har vært på flere av hans konserter, og jeg er blitt veldig glad i låtene hans. Han appellerer til alle, både personer som har levd en stund, og også yngre. Min sønn, som er 30, var veldig begeistret da han var på konsert med Øystein Sunde for fire-fem år siden.

– Mye å velge mellom

– Tror du at det trege salget er en slags koronaeffekt?

– Det er jeg usikker på. Dette er jo den første sommeren etter pandemien, og det har vært veldig mange kulturarrangementer å velge mellom i Norge de siste ukene. Mange har hatt billetter til gode – og om sommeren er det jo færre folk i fjellet enn i vintersesongen, sier han.

Under årets påskekonserter på Knettsetra var det stinn brakke, slik det stort sett alltid er, men arrangørene har aldri satset stort på sommerkonserter. Wigdel ser ikke bort fra at Øystein Sunde kan bli starten på en sterkere sommertradisjon.

– Vi har en stor arena som egner seg godt til større konserter og andre arrangementer. Vi ønsker å utnytte scenen bedre på sommeren, og er ikke fremmede for å satse hardere på sommeren, selv om vinteren nok vil fortsette å bli vår fremste konsertsesong, sier han.

– Mer Netflix

Øystein Sunde legger ikke skjul på at det er tøffere kamp om publikum nå enn det var før pandemien.

– Jeg har reist rundt og spilt med Ingrid Bjørnov i hele vår, og der vi før hadde to utsolgte hus har vi nå halvannet. Folk har lagt seg til litt andre vaner de to siste årene. Flere bruker tiden på Netflix i stedet for å gå på konsert, og med alle de utsatte konsertene har tilbudet til publikum blitt doblet i sommer. Men samtidig er ikke Norges befolkning blitt dobbelt så stor, sier Sunde.

Han føler seg privilegert som fortsatt kan holde sitt høye tempo, til tross for at han har fylt 75 år, og han gleder seg stort til å stå på scenen med blåserrekke og kor.

– Totalt vil vi være 16 personer på tur. Det er litt annerledes enn å stå på scenen alene, med fem-seks gitarer, slik jeg har gjort mange ganger, sier han.