Se video. Her vinner Trond Moi «Farmen kjendis» 2023:

(Nettavisen): Etter seks intense og innholdsrike uker på Steinsjøen gård var det til slutt kokken Trond Moi (53) som kunne slippe jubelen løs, og kalle seg vinneren av «Farmen kjendis» i 2023.

Med stillingen seks-fire og en overkjøring av konkurrenten Sofie Karlstad (25), var det ingen tvil om at Moi ville stikke av med en splitter ny bil.

– Det er helt sykt. Jeg klarer ikke å fatte det. Det er helt ubegripelig, sa en overveldet Moi til Nettavisen like etter seieren var i boks tilbake i jul.

– Det har vært en fantastisk opplevelse, men ikke minst også en kamp med meg selv og lengselen etter de hjemme, de på jobben og alt sammen. Jeg har aldri opplevd maken til både glede og sorg.

Overlegen seier

Moi sikret seg finaleplass allerede i den første semifinalen i tørrmuring. Like etter sikret Karlstad seg den andre finaleplassen etter å ha slått ut Ørnulf Høyer (61) i melkespannholding.

Den store finalen gikk dermed av stabelen med Moi og Karlstad på hver sine side, med et poeng hver.

Moi sikret seg poeng på poeng, mens Karlstad bommet på flere oppgaver. Det sikret han til slutt seieren.

– Jeg synes ikke det var noen overkjøring, Sofie gjorde en kjempejobb. Hun fikk ned alle naglene under sleggeoppgaven, og vi måtte jo gjennom alle oppgavene. Så jeg opplevde det ikke som jevnt, sier Moi til Nettavisen.

Se hele vinnerintervjuet med Moi øverst i saken!

Bryter gammel forbannelse

Overkjøring eller ei, seier ble det for kokken fra Kristiansand. Med det bryter han også en uskreven, gammel «Farmen»-forbannelse.

Tidligere sesonger, i både vanlige «Farmen» og kjendisversjonen, har nemlig kokkene blitt sett på som store konkurrenter, og har tidlig blitt spilt ut av de andre deltakerne.

I år derimot, var deltakerne mer opptatt av å beholde den gode maten på gården enn å forsøke og spille ut Moi.

– Jeg tror bare de andre deltakerne ble så glad i meg at de ikke klarte å kaste meg ut derifra. Hadde de spilt et spill burde de jo forsøkt å få meg ut fra første stund, sier Moi lurt til Nettavisen.

– Føler du at du har ødelagt for alle fremtidige kokker som skal inn på «Farmen»?

– De kommer i hvert fall til å bli kastet ut fra start, sier Moi lattermildt.

For 53-åringen var målet imidlertid ikke å vinne realityprogrammet. Han hadde kun et ønske om å komme inn på gården og gjøre sitt på kjøkkenet. Ikke i hans villeste fantasi trodde han at han skulle stikke av med seieren.

– Jeg hadde et håp om at jeg skulle være der i to uker, så alt etter det var en bonus. Målet var å vinne hjertene til deltakerne og seerne. Jeg hadde bare lyst å lage god mat, prøve å hjelpe folk og være litt annerledes enn de andre som har vært tidligere, forteller 53-åringen til Nettavisen.

– Som å gifte seg på nytt

Moi har ikke lagt skjul på at det har vært tøft å være borte fra familien, og det er flere ganger familiefaren knekker sammen i løpet av oppholdet.

Da Moi dro fra gården var noe av det første han gjorde å ringe til kona og barna. Da han hørte stemmene deres kom tårene.

– Da jeg hørte stemmen til kona mi, Elisabeth, kom alle barna stormende ned. Det var først og fremst en tåredryppende samtale da jeg hørte stemmene deres, forteller han åpenhjertig.

Etter tillatelse fra produksjonen kunne «Farmen»-vinneren dele nyheten om seier til familien.

– Da var det vill jubel i telefonen.