Ville tjene penger på overgrepsfilmer

SOLØR: Mannen lastet ned bilder og filmer med overgrep mot barn for å tjene penger. Han hadde fått stor forbruksgjeld.

DEL

En solung i slutten av 20-årene er dømt til ett år i fengsel for ha oppbevart og distribuert bilder og videofilmer som viser overgrep mot barn, eller avbilder dem i seksualisert framstilling.

Materialet skal ifølge dommer ha omhandlet barn fra 16 år og helt ned i spedbarnsalder.

Mannen tilsto alt da saken var oppe i tingretten.

Fikk stor gjeld

Mannen skal ha lastet ned materialet, totalt 6280 mediefiler, i tidsrommet juni 2014 til august 2017. Totalt er det 132 timer med overgrepsfilmer.

Han forklarte i retten at han startet med dette fordi han trengte penger til å betale en forbruksgjeld som hadde vokst over hodet på ham.

Da ønsket han å selge bilder og videoer til andre. Han visste at det var ulovlig det han drev med, både når det gjaldt nedlasting og chatting om temaet.

Mannen presiserte i retten at han er homofil og ikke tente seksuelt på barn og at motivasjonen var å tjene penger.Ifølge retten var det vesentlig bilder av unge gutter og voksne menn i seksualiserte handlinger.

Mister telefon og PC

Han fikk aldri solgt noen bilder eller videoer.

Det ble også framlagt chatter som inneholdt fildeling av svært grove bilder av seksuelle overgrep mot barn.

I chattene forklarte mannen og de han chattet med hvilke overgrep de kunne ha utført mot mindreårige. 11 chatte-tråder hadde ulovlig innhold.

Mannen skal ha delt minst 622 mediefiler på chat.

Allerede i det første politiavhøret i 2017 tilsto mannen. Han er også gitt strafferabatt ettersom det har tatt lang tid før den kom opp for retten.

Når det gjelder fengselsstraffen, forklarte han i retten at det ville bli vanskelig for ham å sone, ettersom ektemannen har helseutfordringer og trenger hjelp. Dette har ikke retten tatt hensyn til.

I tillegg til fengselsstraffen, er det inndratt tre telefoner og en PC.

Artikkeltags