Som så mye annet, påvirkes også årets rallysesong av koronaviruset, så eneste måten å oppleve dette på nå, blir i virtuell form.

Starter mandag

Derfor har den unge, lovende rallystjernen nå satt opp en turnering i bilspillet «DiRT Rally 2.0». Den har fått navnet Solberg World Cup, og går av stabelen i morgen mandag.

Første runde foregår i de franske Alpene - akkurat som i virkeligheten.

- Vi opplever alle dager utenom det vanlige, så for mange kan det være en god ting å få noe annet å tenke på enn det som skjer i verden akkurat nå. Det er mitt mål oppi det hele: Å få deltagerne til i stedet å tenke på neste Solberg World Cup-runde, forberedelser, oppsettet på bilen og alt som hører med denne konkurransen, sier Solberg i en pressemelding.

Hele turneringen går over to måneder.

Lær av Oliver selv

Den som til slutt stikker av med sammenlagtseieren kan vente seg en tur til rallyskolen DirtFish i Seattle, der man får en dag med opplæring av Oliver selv.

Dersom vinneren er mindreårig inneholder premien også reise og opphold for en foresatt. Dersom man er over 18 år, kan man ta med seg en person av eget ønske.

- Mesterskapsvinneren vil få en unik mulighet til å komme til DirtFish i Seattle og tilbringe en dag med Oliver for å lære å kjøre. Dette er en mulighet man kun får en gang i livet! Vi betaler flyreisen til Seattle samt transport til og opphold på hotell. Deretter inviterer Oliver Solberg på middag. Dagen etter gir Oliver vinneren opplæring med en av DirtFish sine rallybiler, sier markedsdirektør hos DirtFish Trevor Wert i pressemeldingen.

Det fristes også med andre premier i konkurransen.

Mer informasjon blir lagt ut på Solberg og DirtFish sine kanaler på sosiale medier mandag. Konkurransen er åpen for alle, enten du spiller på PC, PlayStation 4 og Xbox One.