Ole Christian Veiby har hatt en meget god sesong, hvor han blant kjører Asian Pasific Rally Championship (APRC) for Skoda Motorsport.

I tillegg har 21-åringen fra Kongsvinger kjørt utvalgte VM-runder som privatsjåfør, hvor han har hevdet seg meget bra i WRC2-klassen – med seier i VM-runden i Polen som høydepunkt.

Dette har bidratt til at Skoda Motorsport også vil gi han sjansen som fabrikkfører i VM, og i helgens VM-runde i Wales utgjør han et trebilsteam sammen med svenske Pontus Tidemand, som allerede har sikret seg VM-gull i WRC2-klassen, samt finnen Juuso Nordgren.

– Å få sjansen for et fabrikkteam i VM er en spennende mulighet for meg. Det er dette jeg har jobbet for i alle år, og endelig skjer det. Utrolig kult, sier Ole.

Nyttig erfaring

Han og kartleser Stig Rune Skjærmoen har vært i Tsjekkia for å testkjøre, teknisk trening og for å bli bedre kjent med teamet.

– Det var en veldig nyttig erfaring for oss. Testen foregikk faktisk under tilsvarende forhold som vi kan vente oss i Wales. Vi måtte også gjennom litt teknisk trening for å være best mulig forberedt hvis det skjer noe med bilen og vi for eksempel må bytte deler utenom service, forteller Ole.

Han ser på tilliten han får i Wales som en bekreftelse på at Skoda Motorsport er fornøyd med utviklingen hans i 2017 og det han har prestert både i VM og ikke minst i APRC.

– De har ikke lagt noe press på meg, annet enn at de har sagt at de vil jeg skal fullføre på en god måte. Det er ikke snakk om noen stallordre av noe slag. Og skulle det bli en fight om topplasser, så tror jeg at vi får ta den fighten. Målet mitt er å gjøre jobben jeg er satt til, slik at Skoda blir fornøyde, sier han.

Kjenner løpet godt

Det er mange spennende å gode førere som stiller til start i WRC2-klassen, og Ole legger ikke skjul på at det er noe helt spesielt å få kjøre for et fabrikkteam.

– Det er fjerde gangen jeg kjører Wales Rally GB, så jeg føler at jeg kjenner løpet godt. Vi har forberedt oss bra, og kan prøvene fra tidligere år. Det er selvsagt betryggende, sier han.

VM-runden i Wales er kjent for lange dager. Spesielt lørdag blir en maratondag på rundt 17 timer før de kan ta kvelden.

– Å kjøre fra morgen til kveld er uvanlig lenge – men samtidig typisk for Wales. Det er en påkjenning, og da er det selvsagt greit å være i god fysisk form. På transportetappene kommer jeg nok til å la Stig Rune få kjøre en del, slik at jeg kan slappe av innimellom, sier Ole, som kjører sitt 10. VM-løp i WRC2-klassen.