Den ene fartsetappen går bokstavelig talt rett utenfor husveggen.

Kongsvinger-gutten er til daglig fabrikkfører for Skoda Motorsport, men lørdag kjører han i privat regi under Rally Finnskog.

– Jeg gleder meg enormt til å kjøre på hjemmebane. Jeg regner med at forholdene på skogen er fantastiske nå, og de beste rallyveiene i Norge finner du på Finnskogen.

– I år er Nesteby-etappen tilbake på programmet, og nærmere hjemmebane er det ikke mulig å komme, sier 21-åringen, som skal kjøre en Skoda Fabia R5, som hans norske team har gått til anskaffelse av. Bilen er helt ny, og lik den han kjører i VM for Skoda Motorsport.

Sammen med kartleser Stig Rune Skjærmoen kommer han nærmest rett fra Rallye Monte-Carlo til Kongsvinger – og en test på svensk side av grensen på onsdag.

– Det er lite som kan måle seg med å kjøre Rally Finnskog. Jeg skal aldri slutte å kjøre dette løpet! Jeg kjenner det kribler, og det blir utrolig gromt, sier Veiby i en pressemelding fra EVEN Management.

I sitt «nye liv» som fabrikkfører ikke får kjørt like mye på snø som tidligere.

– Jeg koser meg skikkelig når det er ordentlige snøforhold. Og med tanke på at svenskerally er neste VM-runde, blir Rally Finnskog en viktig gjennomkjøring. Jeg var på en test på Dagali med Skoda før jul, og skal også ha test med fabrikkteamet før Rally Sweden. Men å kjøre løp er likevel noe annet, og sånn sett blir Finnskogrally en nyttig gjennomkjøring for oss.

Få nyhetene rett på din mobil

Trafikkaos? Storbrann? Ny ordfører? Nå kan du bli varslet om de viktigste nyhetene fra Glåmdalen direkte på din mobiltelefon.

Det er enkelt og det er helt gratis.