Mikkelsen i sin Hyundai hadde snaut halvannet minutt opp til den franske lederen etter første dag. Nordmannen fortsatte å tape tid lørdag, og etter at lørdagens seks fartsprøver var unnagjort hadde avstanden økt til 2.13,5. Han hadde derimot avansert fra niende- til sjuendeplass i sammendraget.

Mikkelsen var misfornøyd med hvordan bilen oppførte seg og forsøkte å gjøre noen endringer uten at det hjalp særlig.

– Vi har forsøkt å gå noen retninger med bilen i løpet av dagen. Noe har ikke fungert i det hele tatt, og noe har fungert litt bedre. Men vi kommer til å gjøre mer ekstreme endringer før de to siste prøvene. Slik som bilen har oppført seg i dag går det rett og slett for sakte, sier en frustrert Mikkelsen i en pressemelding.

Understyrt

– Jeg forsøker vi å pushe, men da blir den veldig understyrt, og da går det bare enda saktere, sier han.

Sammen med kartleser Anders Jæger har han klatret to plasser etter at Kris Meeke og Jari-Matti Latvala måtte bryte.

– Jeg håper endringene vi skal gjøre med bilen bidrar til at vi får opp tempoet og kan være med å kjempe om verdifulle poeng på den avsluttende «power stage». Men med den følelsen jeg har med bilen akkurat nå, så vil det ikke være mulig. Det er derfor vi kommer til å gjøre store endringer på oppsettet.

Frustrert

Mikkelsen synes det er frustrerende.

– Jeg kan kjøre fort på asfalt, det vet jeg fra før. Nå gjelder det bare å få bilen slik jeg vil den skal være, og da kommer jeg til å kjøre fort, sier nordmannen.

Ogier leder 44,5 sekunder foran estlenderen Ott Tänak, mens Mikkelsens belgiske stallkamerat Thierry Neuville holder tredjeplassen. Det skiller bare 0,1 sekund mellom de to.

I WRC2-klassen var Ole Christian Veiby lenge med i kampen om seier, men på den siste av lørdagens fartsprøver tapte han stort og falt ned til tredjeplass. Han har 3.49 minutt opp til lederen.

Rallyet avsluttes med to prøver søndag.