20-åringen fra Kongsvinger fikk muligheten til å kjøre en Skoda Fabia R5 i WRC2-klassen i VM-rundene i Spania og Wales. Dette er et steg opp fra JWRC, som han har kjørt største delen av sesongen. Og unggutten har fått vist frem sitt rallytalent på en fin måte i sesongavslutningen.

– De to siste løpene i år har gitt mersmak. Jeg synes vi har gjort det bra, så nå håper jeg vi klarer å få til et opplegg med full sesong med samme type bil neste år, sier han.

Nivået i WRC2-klassen er høyt, og Kongsvinger-gutten og kartleser Stig Rune Skjærmoen visste derfor at det ville bli i tøffeste laget å blande seg i tetkampen. Målet var å velge ut enkelte etapper for å vise frem sitt talent, og dette var en taktikk de traff bra med.

– Men løpet begynte utrolig kjedelig. To punkteringer på den første etappen var ikke det vi hadde tenkt oss. Bilen foran oss hadde dradd opp en stein, som ble liggende midt i veien etter rundt fem kilometer. Vi traff steinen med begge høyrehjulene, og punkterte på høyre bakhjul. Vi stoppet for å skifte dekk. Bare fem kilometer senere punkterte vi på høyre fremhjul, forklarer Ole, som ble reddet av at de hadde to reservehjul i bilen.

Han innrømmer at det var vanskelig å finne flyten i tåka fredag, men det løsnet – og tidene ble bedre og bedre.

– De som slåss om mesterskapet, gasset fælt. Det var ikke lett å henge med på det samme tempoet, men jeg fikk til noen gode tider og etapper.

I helgen var det tredje gang han deltok i Wales Rally GB, og han begynner å kjenne løpet godt. Forholdene i år var litt annerledes enn tidligere. Vanligvis er løpet den reneste gjørmebrytingen for bilene, mens denne gangen var det noe tørrere. Derfor er det et paradoks at veiene mange steder likevel var glattere.

– Dette var helt klart et artig løp. Men forholdene var veldig krevende. Det var lett å bli lurt av at det ikke var så gjørmete for til tider var det veldig glatt. Veiene var nesten som om de var polerte enkelte steder, og det var vanskelig å forutse hvor godt feste vi egentlig hadde, sier han.

I og med at han droppet det siste løpet i junior-VM til fordel for WRC2, tok han også valget om at han ikke ville kunne forsvare sølvmedaljen fra i fjor. Han hadde likevel et lite håp om at sesongen kunne ende med medalje, men måtte til slutt innse at han ble nummer fire i mesterskapet.

– Selv om sjansene var store for å ta en medalje hvis jeg stilte i JWRC-klassen, kunne jeg ikke si nei til muligheten jeg fikk til å kjøre en R5-bil i WRC2-klassen, forklarer han.