Eirik Jensen i avhør: – Betalte ikke håndverker

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Artikkelen er over 4 år gammel

Oslo (NTB): Den korrupsjonssiktede politimannen Eirik Jensen (57) sier han ikke fikk tak i håndverkeren som pusset opp badet hans i 2006. Derfor betalte han aldri de 120.000 kronene han skyldte.

DEL

Det kommer fram i avhør den tidligere politilederen ga til Spesialenheten for politisaker mens han satt i varetekt våren 2014, skriver VG. 57-åringen har i avhør forklart at han hadde en avtale om å betale den ene håndverkeren 120.000 kroner, men beløpet ble aldri betalt. Den aktuelle håndverkeren er ikke avhørt av Spesialenheten ettersom han døde i august 2012, 56 år gammel.

Hvem som betalte for oppussingen, står svært sentralt i straffesaken mot 57-åringen, som er siktet for grov korrupsjon og medvirkning til grov narkoforbrytelse. Spesialenheten mener forklaringen til hasjsiktede Gjermund Cappelen (48) er troverdig. I avhør har 48-åringen forklart at det var han som betalte for oppussingen.

I gjennomgangen av Jensens økonomi og bankkontoer har ikke etterforskerne funnet utbetalinger som stemmer overens med prisen for oppussingsarbeidet.

Jensens forsvarer, advokat John Christian Elden, sier det ikke er noe galt med oppussingen.

– Vi noterer oss Spesialenhetens påstand. Det hefter intet galt ved oppussingen så langt vi kjenner til, og vi har intet imot at Spesialenheten sjekker ut det økonomiske for eventuelt å avkrefte Cappelens påstander, sier Elden til VG. (©NTB)

Artikkeltags