Gå til sidens hovedinnhold

Her er årets stipendvinnere

Artikkelen er over 4 år gammel

SØR-ODAL/NORD-ODAL: Mange år med konkurranseidrett har gjort de to jentene gode til å sette seg mål. Nå tar de fatt på nye utfordringer.

Når lufta blir kaldere, nettene mørkere, båtlivet på Storsjøen stilner og skolegårdene fylles med lek og prat, reiser Elise Dale (23) og Vilde Bakkeli Sand (20) ut av Norge.

De setter begge kursen mot England der krevende studier og spennende opplevelser venter på dem.

Sterke kandidater

Med på reisen har de 40.000 kroner hver fra utdanningsstipendet Odøling og verdensborger.

Fredag fikk Skarnes-jenta Elise og Sand-jenta Vilde overrakt diplomer, blomster og sjekker fra Mette F. Skogstad i Odal Sparebank og Morten Aasvangen i Mediehuset Glåmdalen.

Feiringen var lagt til den 181 år gamle Gjersøyenbygningen på Odalstunet der konservator Knut Ola Storbråten hadde fyrt opp i den store peisen.

Miljøet passet godt for å hedre de to unge kvinnene som begge har et stort hjerte for det «odalske». 13 sterke kandidater søkte på årets stipend, og seks ble tatt ut til intervju.

– Dere gjorde et særdeles godt inntrykk, roste Morten Aasvangen i talen, og la vekt på målbevissthet og kjærlighet til bygda.

– Håpet er at dere vil ta med erfaringer og kunnskap hjem igjen, sa Mette F. Skogstad.

Elise Dale skal ta siste året av mastergraden i jus i Southampton, med maritim sjørett og shipping som fordypning. Vilde Bakkeli Sand kaster seg ut i et tre år langt opphold for å ta en bachelor i arkitektur.

– Jeg vil være med å utvikle små bygder, skape flere jobber og lage plasser som kan føre folk sammen, forteller 20-åringen, som mange husker fra skøytemiljøet i Nord-Odal.

Kult med utdanning

– Å konkurrere i idrett gjør at man blir bedre rustet til å sette seg mål – og nå dem, mener Elise, som lenge var aktiv i dressurridning.

Glåmdalens lesere skal få følge de to jentene på ferden gjennom blogginnlegg.

– Jeg gleder meg til å inspirere andre, og vise at det er kult å komme fra Odalen og ta høyere utdanning. Jeg vil vise at man får helt andre impulser i utlandet, som man tar med seg hjem, sier Elise.

Kommentarer til denne saken