Gå til sidens hovedinnhold

«Vi måtte fordele ansvar etter en dramatisk kollisjon»

Artikkelen er over 4 år gammel

Odøling og verdensborger: Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Januar er forbi og jeg er i full gang med andre semester i Southampton.

Begynnelsen av måneden gikk med til en krevende eksamensperiode i faget «Admiralty Law». I dette faget lærer vi om alt som går galt på det åpne hav, som for eksempel piratvirksomhet, havari, vrakfjerning og alvorlig miljøkriminalitet.

I år ble eksamensoppgaven å fordele ansvar etter en dramatisk kollisjon mellom tre store tankskip. Etter mange intense timer med havari, berging, og oljesøl kan jeg endelig si at første eksamensperiode er vel overstått. 

Fritid og nattesøvn er tilbake på dagsorden - og en roligere start på semester to har allerede blitt brukt flittig. Det har blitt flere turer til London den siste uken, både med og uten faglig innhold.

En ting jeg setter pris på i Southampton er den korte distansen til London. Jeg blir aldri mett på stemningen der, og det er uendelig mye å finne på. Forrige helg gikk turen til Greenwich via båt langs Themsen. Som de Maritime Law-studentene vi er, måtte vi så klart innom National Maritime Museum.

Så gikk turen til observatoriet i Greenwich Park, før vi avsluttet dagen med Portobello Market. Vi rakk ikke å komme oss hjem før vi begynte å planlegge neste tur.

I tillegg er det selvsagt mye spennende faglig som skjer i shippingmiljøet i London, og gjennom studiet får jeg muligheten til å delta på flere internasjonale konferanser i hovedstaden.

Ridelaget er også i gang med ny sesong. Like etter juleferien var det tid for årets første ridestevne. Vi hadde ikke hatt ridetrening siden før jul, jeg ikke hadde ikke sittet på en hest på fire uker, og stevnet var plassert midt i eksamensperioden. Det er ikke alltid lett å kombinere alt sammen!

Men, ridningen gikk bra for vårt lag. Vi vant dagens første runde (dressurridning), men andre runde (sprangridning) ble dessverre ikke fullt gjennomført. Hester er uberegnelige dyr, og konkurransen måtte utsettes etter en rytter fra et annet universitet opplevde et dramatisk fall fra hesten. En påminnelse om at ridning er en risikosport hvor små marginer avgjør. Jeg er ganske glad vi har noen flere treninger før neste stevne.

Ellers ser det ut som første uken av februar er rolig på studiefronten. Det passer derfor ypperlig med litt reising, og i første omgang skal jeg til Normandie i Frankrike neste helg. Det er mange spennende reisemuligheter med ferge fra Southampton, og det skal utforskes utover våren.

Å bo langs kysten i Sør-England har sin pris med mye vind, regn og det gråeste vinterværet jeg har sett - men, samtidig er andre deler av Europa et steinkast unna og kan enkelt besøkes i løpet av en helg. En grei deal jeg gleder meg til å få mer glede av!

 

Kommentarer til denne saken