Gå til sidens hovedinnhold

Gammel pizzarestaurant på timeplanen

Artikkelen er over 3 år gammel

Reisebrev Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Julen er for lengst pakket bort, og de verste eksamensperiodene er over. Det går mot lysere tider, både skolemessig og med tanke på været. Her begynner det så smått å minne om vår, vi har jo ikke hatt noe snø, så denne tiden ligner tidlig april i Norge, med sjenerte solstråler og varmere vind.

De siste ukene av 2016 tilbragte jeg hjemme i Norge. Før jeg dro, fikk jeg med meg noen venninner på pepperkakebaking, men det var det eneste av juleforberedelser jeg gjorde.

Feriene i England er lengre enn jeg er vant til. Vi har tre uker både i julen og i påsken, og høstsemesteret begynner ikke før i oktober, noe som gir meg over tre måneder med sommerferie.

Jeg hadde derfor nesten en måned hjemme i jula, nok til å fange opp litt mer julestemning, enda snøen lot vente på seg der også.

8. januar reiste jeg tilbake til studiene, og nå er jeg godt inne i mitt andre semester. For tiden jobber jeg med en gammel pizzarestaurant, vi er delt opp i grupper, og skal lage en modell av bygningen, samt interiøret. Det som gjør oppgaven interessant, er at vi ikke får bruke måleverktøy til å måle noe som helst. Allikevel skal modellen være i målestokk 1:50.

For å finne alle lengdene vi trengte, ble vi derfor nødt til å bruke alternative metoder; det viser seg blant annet at bygningen er 5 «George» høy og at ett vindu er 7 hender bredt.

En fordel med dette prosjektet er jo pausene. Det har blitt mye pizza i det siste, for å si det sånn.

Selv om prosjekter som dette er ganske tidkrevende, rekker jeg å gjøre litt annet også. I januar var jeg en liten tur i Liverpool, ei venninne var på besøk, og siden det bare er litt over en time med toget, reiste jeg opp for å treffe henne. Jeg fikk kanskje ikke sett så mye av byen, men det var deilig å snakke norsk igjen i noen timer.

Et par uker senere, reiste noen venner og jeg på helgetur til Dublin. RyanAir hadde billige billetter, så hele turen kom på rundt 500 kroner, inkludert hotell. Det måtte vi nesten bare benytte oss av, ingen av oss hadde vært i Irland før, og byen stod til forventningene.

Trinity College, Guinnes Storehouse og Oscar Wildes hjem, var noen av severdighetene vi var innom, så jeg fikk tatt jo igjen det litt av det kulturelle der.

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.