Gå til sidens hovedinnhold

Her nytter det ikke å komme uforberedt

Artikkelen er over 4 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nå har semesteret begynt her i England og det er på tide med en ny oppdatering fra studentlivet her borte. 

Semesteret er i full gang her i England, og jeg har kommet ordentlig på plass i Southampton. Som utvekslingsstudent fikk jeg garantert studentbolig.

Jeg er kjempefornøyd med mitt nye hjem i Southampton sentrum, og i løpet av Freshers week (fadderuken) oppdaget jeg raskt fordelene ved å bo i gangavstand fra alt av uteliv.

Undervisningen begynte 3. oktober, og allerede ved første møte med fakultetet merket jeg at ting kommer til å bli veldig annerledes sammenlignet med Oslo.

Fakultetet tilrettelegger veldig for studentene med informasjonspakker, velkomstmøter og faglig innføring. Dette hjalp veldig på overgangen. Studiemetoden og innholdet i det faglige avviker veldig fra det jeg er vant til, og det stilles høyere krav til individuelt arbeid og muntlig deltakelse i all undervisning.

Det ble gjort klart at det ikke nytter å møte opp uforberedt, professorene her forventer gode spørsmål og læring gjennom diskusjoner. Vi har også mer konkret oppfølgning enn jeg er vant til, for eksempel får hver elev sin personlige akademiske veileder.

For min del er dette veldig velkommene kontraster. 

Etter noen uker med undervisning har jeg også begynt å få et inntrykk av fagene jeg skal ha, og merker at de er spennende, men også veldig komplekse. Læringskurven min er bratt for tiden, særlig med tanke på at jeg begynner semesteret med å studere et helt nytt rettssystem i tillegg til nye fag.

Det gir også en ny faglig dimensjon å studere i en klasse med 113 elever fra land over hele verden. Det er ingen andre nordmenn i klassen min, og majoriteten av elevene jeg går sammen med er fra Hellas, Sør-Amerika og Asia. Med så mange ulike perspektiver blir det mange gode diskusjoner, og det er fascinerende hvor ulike tilnærminger man har til juss på tvers av landegrenser.

Utover i studiesammenheng, er det også veldig gøy å tilbringe så mye tid med andre fra så ulike kulturer. Jeg har lært mye nytt om verden de siste ukene, både på fest og forelesning!

Når det gjelder sosiale aktiviteter ble jeg overveldet av tilbudene ved universitetet. Det er over 100 studentforeninger for alle typer fritidsinteresser. Selv har jeg gjenopptatt ridning etter mange års pause, og ble tatt ut til konkurranselaget her på fakultetet.

Det betyr konkurranser fire ganger i halvåret i en liga med de andre universitetene i området, og treninger ukentlig. Fantastisk gøy, og noe morsomt å konsentrere seg på i tillegg til tøffe dager på lesesalen.

I tillegg skal jeg prøve å få med meg fotballtreninger og fjellturer med fjellforeningen. Skolearbeidet kommer selvsagt først, men forholdene ligger tilrette for at dette semesteret blir fylt med mye artig ved siden av. 

Jeg vil også si at jeg liker den britiske kulturen veldig godt, også utenfor universitetets rammer. Folk er generelt varme og inkluderende, og det gjør det til en veldig positiv opplevelse å prøve å få seg et nytt nettverk i Southampton.

Det er flott å bo midt i byen slik jeg gjør, kun noen hundre meter fra alt av uteliv. Southampton er en skikkelig studentby, og det virker som det alltid er noe som skjer i byen enten det er tirsdag eller søndag.

Det har ikke vært lett å kjede seg de siste ukene, og jeg håper det fortsetter slik utover høsten.

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.