Gå til sidens hovedinnhold

Så her sitter jeg da, og skal kombinere isbading og sauna med fargede vinduer, solnedgang og sommervarme...

Artikkelen er over 4 år gammel

LEICESTER: Vilde Bakkeli Sand opplever tøffe skoleoppgaver og engelske tradisjoner.

Odøling og verdensborger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hei, igjen. Nå er vi plutselig i November, og julen nærmer seg med stormskritt. De siste ukene har flydd forbi i en enorm fart, til tider så fort at jeg tror vi har hoppet over en dag eller to.

Men det betyr ikke at dagene ikke har vært innholdsrike!

Som arkitekturstudent har jeg ingen eksamener. Det høres kanskje deilig ut, men det er det absolutt ikke. Gjennom de siste månedene, har jeg fått oppgaver og prosjekter, som nå skal kombineres til en stor presentasjon.

Det betyr at rommene og bygningene jeg har brukt timevis på å utvikle, nå skal settes sammen til ett rom. Og ikke nok med det, konseptene skal også kombineres. Så her sitter jeg da, og skal kombinere isbading og sauna med fargede vinduer, solnedgang og sommervarme...

Så jeg regner med at desember blir for meg som for de fleste studenter; en måned med store bokstabler, fargerike notater og blyantspiss i senga.

Selv om skolearbeidet tar mye tid, er det utrolig givende. Oppgavene vi får er veldig vage, og jeg må virkelig vri opp hjernen og finne fram kreativiteten for å ta fatt på dem. Men når jeg er inne i prosessen, ideen tar form, og jeg ser utviklingen fra papir til modell – en dag skal den utviklingen gå videre til en ordentlig bygning.

Mellom slagene får jeg selvfølgelig tid til å utforske England litt. Halloween er for eksempel en stor begivenhet her, sammenlignet med hjemme i Norge. Det ble arrangert fester i hytt og pine, og i tillegg til klovner, kunne man se både hekser og disneyfigurer langs gatene i mange dager.

Den 5. November markeres hvert år her i England med et stort bål og fyrverkeri. Dette er for å markere at Kong James I overlevde et mordforsøk da Guy Fawkes, et medlem av gruppen Gunpowder Plot, ble tatt på fersken i å plassere eksplosiver i nærheten av kongen. Ironisk nok kalles dagen ”Guy Fawkes day”.

Leicester har selvfølgelig sin egen feiring denne dagen, så sammen med tjueåttetusen engelskmenn og mennesker fra hele verden, samlet vi oss i Abbey Park og vitnet Midlands største bonfire. Det var kaldt, til tross for flammene, og ikke på en sånn ”20-minus-mens-man-venter-på-bussen-ved-Storsjøen-måte”, mer som ”nå-bader-vi-i-Oslofjorden-i-september”.

For ja, været i England er jo kjent for å være trist og bløtt. Og det gjør også luften fuktig, så når det blir kaldere, føles 1 varmegrad ut som 20 bitende kuldegrader. Men når det er sagt, har vi også nydelige høstdager der man kan sitte på gresset i genser og sole seg. Noe for alle og en hver kan man si.

Et par av disse solfulle dagene tilbrakte jeg i Oxford. Det er en by jeg lenge har ønsket å se, selvfølgelig på grunn av det berømte Oxford universitetet, men også på grunn av de spesielle gatene og de gamle bygningene. Og jeg må virkelig si at byen levde opp til forventningene. Atmosfæren er en helt annen enn i Leicester, det er nesten som å reise litt tilbake i tid.

Som sagt så nærmer det seg jul, Leicester har tent julegrana og hengt opp dekorasjoner. Når sant skal sies så har dekorasjonene vært oppe siden tidlig oktober, men det er først nå det begynner å bli stemning.

Jeg savner snø og julebrus, men det skal bli spennende å se hva slags førjulstid England har å by på. Kanskje jeg må legge meg til noen nye tradisjoner?

 

Kommentarer til denne saken