Gå til sidens hovedinnhold

Tok med klassen hjem til jul

Artikkelen er over 4 år gammel

Odøling og verdensborger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Første semester i England er tilbakelagt, og jeg er vel hjemme i Odalen på juleferie.

Desember var en av de mindre spennende månedene i Southampton. Eksamenslesing og innleveringer var de dominerende aktivitetene.

Heldigvis ble det tid til noen juleforberedelser. Fakultetet arrangerte en fin juleavslutning for kullet. Studenter og ansatte samlet seg for en kveld med god mat, livemusikk og dansing.

Interessant å bli kjent med professorer og andre ansatte utenfor undervisningssituasjoner, og mitt gode inntrykk av fakultetet består.

God stemning ble det også av flere turer på julemarked med venner. Både Southampton og nabobyen Winchester har populære julemarked med uteservering, livemusikk og mange boder av alle slag. Herlig avbrekk fra biblioteket.

Juleferie smakte veldig godt etter et intenst og lærerikt semester. Det er veldig gøy å reflektere over de siste månedene i England. Jeg opplever at undervisningen i Southampton har tilrettelagt for en bred innsikt i både de praktiske og juridiske sidene ved shippingbransjen.

Jeg er mer sikker enn noen gang på at jeg har valgt riktig yrke.

Fagene er de mest spennende (og mest komplekse) jeg har vært borti. I tillegg er det skikkelig gøy å se hvordan klassen min har utviklet seg. De fleste av oss har måtte lære nye fag, fagkultur og rettssystem- i tillegg til å bli kjent med et nytt geografisk område, språk og hverandre.

Vi har blitt en skikkelig sammensveiset gjeng, og det er rart å tenke på at ingen av oss kjente hverandre for bare 4 måneder siden. Flere av klassekameratene mine valgte faktisk å besøke Norge i juleferien, og det var skikkelig stas å avtale å treffe to fra Southampton-gjengen i skibakken i Trysil.

Ferien har vært akkurat det jeg håpte på. Det lite som slår juletradisjonene jeg har her hjemme hvert år. Det har vært utrolig godt å se igjen kjente og kjære, hvile ut og nyte norsk vinter (skisesongen i England er svært skuffende).

Men, nå som ferien er over, kjenner jeg at det er godt å skulle dra «hjem» til Southampton igjen. Jeg har store forventninger for neste del av utvekslingsåret. 

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.