Gå til sidens hovedinnhold

Elise konkurrerer mens hun studerer

Artikkelen er over 4 år gammel

Odøling og verdensborger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nå har det allerede gått enda en måned her borte, og jeg har mye å rapportere hjem. 

De siste ukene har vært tettpakkede, og mellom formative essays, gruppearbeid og case-law har jeg rukket å få med meg noen ordentlig typiske engelske aktiviteter.

Jeg hadde gleden av å oppleve skikkelig "engelsk fotballkamp-stemning" da Southampton slo Inter Milan på hjemmebane i UEFA Europe Leauge. Hele byen boblet over, og både stemningen underveis på stadion og feiringen etterpå var fantastisk.

Noen dager etterpå deltok jeg på den årlige høytiden Guy Fawkes Night. Feiringen daterer tilbake til 1605, og britene feirer at opprørere med ønske om å sprenge det engelske overhuset i kampen mellom protestantisme og katolisisme tilslutt ble stoppet. Jeg feiret sammen med en gjeng fra universitetet, vi gikk i fakkeltog og var med på "Bonfire Night"; store deler av byen samlet seg for opptenning av et kjempestort bål og nesten en time med fyrverkeri, etterfulgt av en stor fest. 

Jeg har også rukket å få til noen utflukter i nærområdet rundt Southampton i høst. Sammen med universitetets fjellgruppe har jeg vært på tur til Salisbury og Winchester, to sjarmerende engelske byer med vakker natur og fine severdigheter.

Selve Southampton bærer litt preg av å være en industriell shippingby og det er litt uvante omgivelser for meg som er vant til å ha turmuligheter i bakhagen (eller hvertfall rimelig gåavstand fra leiligheten i Oslo).

Det har derfor vært deilig med noen bypauser i helgene; jeg har for eksempel rukket å få til dagsturer til New Forest nasjonalpark, kystbyen Bournemouth og den fine øya Isle of Wight. Southampton ligger fint plassert med korte bussturer til så mye av det fine England har å by på- og når man er på utveksling synes jeg det må utforskes så mye som mulig!

I dag deltok jeg også på mitt første ridestevne siden 2011 sammen med konkurranselaget fra University of Southampton. Vi deltar i sprang og dressurridning i en liga kalt BUCS ("British Universities & Colleges Sport"), og konkurrerer mot andre universiteter i England gjennom hele studieåret.

Laget vårt vant første runde i ligaen, og det var stor stas å være tilbake på ridebanen. 

Ellers bærer hverdagen preg av sluttinnspurten av første semester, og denne uken har de fleste våkentimene gått med til essays og et omfattende gruppearbeid vi skal presentere neste uke.

Arbeidsmengden er stor, og siden jeg holder på med en del ren moro ved siden av studiene krever det ekstra effektive dager fremover.

Gira professorer, spennende moduler og helt ferske dagsaktuelle juridiske problemer motiverer veldig, og jeg er fortsatt skikkelig fornøyd med valg av emner og måten det undervises her. Jeg må allikevel si jeg har begynt å glede meg til å legge eksamensperioden bak meg, og det ligger ann til skikkelig feiring med universitetets Christmas Party, Christmas Ball og vår egen klasseavslutning i begynnelsen av desember. 

Kort oppsummert er det fremdeles minst like spennende, travelt, lærerikt og gøy på utveksling her i Southampton!

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.