Det var avisa Raumnes som omtalte saken om tiltalen først.

Avisen skriver at kvinnen i 40-årene gjennom store deler av våren og sommeren er blitt trakassert av mannen i 50-årene fra Odalen. Mannen skal ha forfulgt og plaget kvinnen over flere måneder, til tross for at han var ilagt besøksforbud.

Ifølge tiltalen fra politimesteren i Øst, har mannen minst ni ganger tatt kontakt med kvinnen på ulike måter, til tross for at han var ilagt besøksforbud.

Blant annet skal han ha gjemt seg i en busk på den andre siden av kvinnens bolig, og derfra ringt kvinnen fra skjult nummer for å oppnå kontakt. I tillegg skal han ha kontaktet kvinnen ved meldinger på telefonsvarer og med brev og lapper som er levert i hennes postkasse.

Han skal også ha oppholdt seg ved hennes leilighet, gått forbi langs gaten utenfor, rop til henne og banket på vinduet hennes og vinket til henne.

Kontakten og kommunikasjonen fra mannen skal ha vært av det nedverdigende slaget, ifølge Raumnes, som gjengir fra tiltalen mot mannen. Eksempler på dette, som er blant annet:

«Fy faen for et billig svin» og «Har ikke ord for hvor simpel og dirty du er! Men du lever som du vil! Har ikke møtt prostituerte med lavere moral enn deg».

Det er satt av én dag til rettssaken mot mannen, som skjer i midten av august. Mannen er også to ganger tatt for å kjøre beruset, og begge gangene var han også uten førerkort.