Brenner varder mot vindmøller

MØLLER: Motstanden mot møllene er voksende og i morgen brenner det varder flere steder i distriktet mot vindmølleplanene.

MØLLER: Motstanden mot møllene er voksende og i morgen brenner det varder flere steder i distriktet mot vindmølleplanene.

Artikkelen er over 1 år gammel

KONGSVINGER/EIDSKOG/VÅLER: Onsdag tennes det varder flere steder i regionen for å markere motstand mot de mange vindkraftplanene i distriktet.

DEL

Det er etter oppfordring fra aksjonsgruppa NEI til vindkraft på Frøya, Trøndelag at vardene blir tent onsdag klokken 19.00, som en del av lokale markeringer mot vindkraftverk i urørt natur.

Vardebrenning reprsenterer fra gammelt av en advarsel om en kommende fare eller angrep. Det er symbolikken bak dette som er tanken når varder på svensk side på Finnskogen i Torsby kommune, i Åmot, Elverum, Våler, Kongsvinger og Eidskog i morgen tennes og brennes.

– Vardene representerer en advarsel med hensyn til nasjonal ramme for vindkraft på land og framtidig storstilt nedbygging av urørt natur, opplyses det i en pressemelding fra initiativtakerne.

I Våler er det på Oles plass, langs Kjærlighetsstien varden brennes. I Kongsvinger er det ved Sæterberget ved Dronnings Utsikt på Austmarka. I Eidskog brenner varden ved Hornkjøltårnet.

Aksjonen lokalt styres av Naturvernforbundet i Elverum og Åmot og Levande Finnskog Uten Vindkraft ved leder Bente Rudberg.

Artikkeltags