– Vi sto tjue meter unna

Ferieidyllen brutt: En gasslekkasje førte til en eksplosjon ved et hotell på Gran Canaria onsdag formiddag. Bernhard Caspari fra Kongsvinger og kona Nina var vitner til den dramatiske hendelsen.

Ferieidyllen brutt: En gasslekkasje førte til en eksplosjon ved et hotell på Gran Canaria onsdag formiddag. Bernhard Caspari fra Kongsvinger og kona Nina var vitner til den dramatiske hendelsen. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Bernhard Caspari bor på hotell Cordial Mogan Playa i Gran Canaria der gasseksplosjonen oppsto. – Det var ganske dramatisk, forteller den tidligere rådmannen i Kongsvinger.

DEL

– Kona mi og jeg var på vei fra rommet vårt til restauranten. Vi kjente en sterk lukt av gass og så en mann som bar på en gassmåler, forteller Caspari.

På vei til restauranten stoppet ekteparet for å snakke med noen andre nordmenn. Da smalt det.

– Dramatisk

– Vi så først en liten eksplosjon og så en stor. Det var masse flammer og vi så flere som ble skadd. Mange skrek. Det var ganske dramatisk, forteller han.

Eksplosjonen skjedde i spa-avdelingen på hotellet. Fem minutter tidligere hadde Caspari gått forbi, og de hadde kommet rundt tjue meter unna da det skjedde.

– Kona mi hjalp en mann som hadde brannskader. Han hadde arbeidsklær og nylonstoffet gjorde at kona mi også fikk brannskader. Hun fikk bandasje på seg. Ellers gikk det veldig bra med oss, sier Caspari, og forteller videre:

– De norske turistene vi stoppet og prata med skulle egentlig inn i spa-avdelingen. De kom og takket oss etterpå fordi de aldri kom så langt, sier han tankefullt.

Blir tatt vare på

Caspari er imponert over hvor raskt hjelpen kom. Røde Kors-telt kom opp og det tok ikke lang tid før helikopteret var på plass.

– Det var et proft opplegg og vi ble godt tatt vare på selv om situasjonen selvfølgelig var veldig hektisk. Vi fikk sette oss ned på nabohotellet og fikk lunsj. Alle fikk utdelt vann, forteller Caspari, og legger til at det er veldig mange eldre turister på stedet.

Ekteparet reiser hjem med 16.30-flyet i dag, slik som planlagt.

– Etter hvert fikk vi beskjed om at vi kunne gå inn på hotellet og hente bagasjen. Ingen fikk gå inn alene så politiet sto og ventet på oss mens vi samlet sammen tingene våre.

Tips Oss
SMS/MMS: GLTIPS til 2005 E-post: tips@glomdalen.no Telefon: 62 88 25 00 Video: Send video!

Artikkeltags