Verdensmesteren fra Grue

Ole Harald Løvenskiold Kveseth er i Zagreb med landslaget. Nå er han verdensmester i sverdsnuing på motorsag.  
FOTO: KJELL I. WÅLBERG (ARKIV)

Ole Harald Løvenskiold Kveseth er i Zagreb med landslaget. Nå er han verdensmester i sverdsnuing på motorsag. FOTO: KJELL I. WÅLBERG (ARKIV)

Artikkelen er over 7 år gammel

Rekorden i sverdsnuing virket uslåelig, men Ole Harald Løvenskiold Kveseth (21) klinte til.

DEL

Under VM i motorsag i Zagreb denne uka har Ole Harald Løvenskiold Kveseth igjen vist at han er blant verdens aller beste med motorsaga.

Først tok en tysk deltaker ny verdensrekord i sverdsnuing med 8, 93 sekunder. Det varte ikke lenge. Den lynraske Grue-gutten endte med tiden 8,36 sekunder.

Det gjenstår flere øvelser i mesterskapet, men så langt leder Løvenskiold Kveseth sammenlagt.

Under Husqvarna World Logging Championship konkurreres det i trefelling, sverdsnu med kjedebytte, kapping av kombinert kutt, presisjonskapping og kvisting. 21-åringen fra Kirkenær ble plukket ut til landslaget sammen med Ole Ludvig Gjøby fra Rakkestad, Jon Erik Solberg fra Holmestrand og Richard Pettersen fra Rakkestad.

Alle deltakerne konkurrerer i alle de fem disiplinene, og blir vurdert både individuelt og som et landslag. Mesterskapet avsluttes mandag.

Fra tidligere har Løvenskiold Kveseth en 2. plass fra EM 2007 i kjedebytting på motorsag. I 2008 vant 21-åringen NM-gull.

Les foreløpige resultater fra VM her!

Mesterskapet begynte ikke helt problemfritt for landslaget. De ble nemlig nektet å ta med motorsagene på flyet til Kroatia, og måtte heller sende dem med båt. Les mer hos r-a.no.

Artikkeltags