Saudi-Arabia kondolerer

Saudi-Arabias konge Salman bin Abdulaziz og kronprins Mohammed bin Salman har ringt Jamal Khashoggis sønn og gitt sine kondolanser, ifølge det statlige saudiarabiske nyhetsbyrået SPA.

Kronprinsen «trøstet» Khashoggis familie, ifølge SPA. Sønnen skal deretter å ha uttrykket «dyp takknemlighet» til kongen og kronprinsen.

Millionbidrag til Kirkens Bymisjon

Årets TV-aksjon på NRK fikk inn 239 millioner kroner. TV-aksjonen hadde navnet «mindre alene sammen», og inntektene gikk i år til Kirkens Bymisjon. I beløp per innbygger har Rogaland gitt mest.

Det var lenge Sogn og Fjordane som tronet på givertoppen, men fylket ble slått av Rogaland, som har gitt 52 kroner per innbygger. Førstnevnte er like bak med 51,82 kroner.

USA vurderer å fjerne transkjønn-definisjonen

Trump-administrasjonen vurderer å innføre en smalere definisjon av kjønn som gjør at amerikanere må definere seg som enten kvinne eller mann.

Trump-administrasjonen ønsker å definere kjønn som en biologisk og uforanderlig tilstand som bestemmes av medfødt kjønnsorgan, ifølge et notat avisa New York Times har sett.

Orkan på vei

Orkanen Willa som beveger seg mot Mexicos kyst, er oppgradert til kategori 4 og har nådd «ekstremt farlig styrke», opplyser USAs orkansenter NCH.

Det er ventet store nedbørsmengder og kraftig vind på kysten når orkanen er ventet å ankomme tirsdag. NCH omtaler stormen som «livstruende». Det er sendt ut orkanvarsel mellom San Blas og Mazatlán, og et varsel om tropisk storm fra Playa Perula og San Blas.

Kamara scoret i kamp

Ola Kamara sto bak det ene målet da LA Galaxy slo Minnesota United FC 3–1 i Major League Soccer søndag kveld.

Zlatan Ibrahimovic scoret det førte målet til Los Angeles-laget, 30 minutter ut i kampen. Fem minutter ut i andre omgang fikk norske Kamara en målgivende pasning fra Ashley Cole og sørget for kampens andre mål på TCF Bank Stadium. Målet er Kamaras ellevte for sesongen.