Veltet på vei fra treff

Russebussen veltet etter at høyre hjulsett kom utenfor vegbanen.

Russebussen veltet etter at høyre hjulsett kom utenfor vegbanen. Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

På toppen av Amundrudbakken i Vallset kom høyre hjulsett på russebussen utenfor asfalten. Bussen veltet og fire personer ble lettere skadet.

DEL

22 russ fra distriktet hadde englevakt da russebussen kjørte av vegen og veltet i en bratt skråning.

Det ble slått katastrofealarm da Hedmark politidistrikt mottok meldingen om at russebussen hadde veltet på riksveg 24 ved 17-tida søndag ettermiddag. Ingen ble alvorlig skadd i ulykken, men fire personer ble sendt til sykehus for sjekk. De klaget over smerter i rygg og nakke. Ambulansepersonell behandlet flere av medlemmene på russebussen for sjokk på et jorde i nærheten av ulykkesstedet.

Russen var på vei hjem fra helgens russetreff i Lillehammer.

Innsatsleder Knut Erik Amundsen ved Hedmark Politidistrikt sa til HA i går kveld at politiet ikke utelukker at uoppmerksomhet kan være årsaken til ulykken. Spor på stedet viser at sjåføren ikke hadde millimeterne på sin side før den fatale ulykken.

På den andre siden kan det hende at det enorme lydutstyret på taket hindret at russebussen gikk rundt. Hadde den trillet rundt nedover jordet, kunne det gått mye verre med passasjerene. Sporene på ulykkesstedet viser at da sjåføren fikk doningen utenfor asfalten, mistet han grepet på kjøretøyet og velten var uunngåelig. Hele russefølget klarte ifølge Amundsen å krabbe ut av nødluka i taket ved egen hjelp.

Trygt ute pleide de hverandre.

Politiet opplyser at sjåføren ikke var russ, men en innleid sjåfør i 20-årene. Han er yrkessjåfør og skal være erfaren.

Artikkeltags