Varmer opp med Flirt

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

NSB sine nye tog gjør seg klare til å frakte passasjerer på Kongsvingerbanen.

DEL

Tirsdag var det «førpremiere» med NSB sitt splitter nye togsett, Flirt, på Kongsvingerbanen. De nye togene har en rekke egenskaper som kommer passasjerene til gode: strømuttak ved hvert sete, kaffe- og snacksautomat og universell utforming,

– Med de nye togene vil komforten bli bedre både for pendlere og fritidsreisende. I tillegg er de svært miljøvennlige. Dette gjør at vårt togtilbud blir enda mer attraktivt for befolkningen i Kongsvinger-regionen, sier Mari Bragstad, salgs- og markedsansvarlig på Kongsvingerbanen.

Første avgang i ordinær trafikk mellom Oslo og Kongsvinger vil gå i trafikk i uke fem. Deretter vil det komme nye togsett hver tredje uke framover, planlagt ferdig innfaset i juni 2014.

Rådmann Torleif Lindahl i Kongsvinger kommune påberoper seg «svart belte i pendling», og synes prøveturen var svært lovende.

– Jeg vil betegne dette som en type milepæl. Da jeg pendlet fra 1994 til 2011 jobbet jeg ofte på toget, men da var det hverken tilgang til Internett eller strøm. Dette toget har langt mer behagelig temperatur og mindre støy. Her kan en sitte komfortabelt å jobbe og jeg oppfatter setene som veldig behagelige å sitte på. Dette er rett og slett en ny verden, sier Lindahl, som var en av «testpassasjerene» under førpremieren med Flirt mellom Oslo og Kongsvinger.

Kongsvingerbanen har hatt en vekst på rundt 15 prosent siden timesavganger ble innført for nøyaktig ett år siden.

Artikkeltags