– Hedmark ser ut til å få ganske stabilt vintervær uten de helt store variasjonene. Det kan hende at det kommer noen smådryss her og der, kanskje først og fremst i Nord-Østerdal sent tirsdag kveld og onsdag morgen, men det er ikke de store mengdene, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Espen Biseth Granam til Østlendingen.

Når det gjelder temperaturene kommer de til å ligge på mellom fem og ti minusgrader stort sett hele uka og over helga, ifølge meteorologen.

Og har du lyst på en skitur i fint vær, kan onsdag fort være den beste dagen å gjøre nettopp det på.

– Fra og med onsdag formiddag kan det fort bli ganske fine forhold enkelte steder – kanskje først og fremst i elverumsområdet og østover. Dagen vil nok starte med skyer de fleste steder, men det kan fort sprekke opp slik at man rekker å få litt sol. Det kan med andre ord bli ganske bra skivær enkelte steder, sier Biseth Granam.

Fra onsdag kveld og fram mot mandag vil været imidlertid bli omtrent som det har vært de siste dagene.

– Da kommer det til å bli en ganske uendret værtype. Det ligger an til stabilt kaldt vintervær i helga med litt skiftende skydekke enkelte steder, men det er lite nedbør å spore. Alt i alt kan vi konkludere med at været resten av vinterferieuka kommer til å bli helt greit, sier meteorologen.