Terje SundbyTerje Sundby" /> Terje SundbyTerje Sundby" /> Gå til sidens hovedinnhold

Vant milliongevinst

Artikkelen er over 13 år gammel

Et tippelag tilknyttet Tobakkhuset i Kongsvinger vant i helgen over 2,8 millioner kroner i tipping. DISKUSJON |

– Det er et fast tippelag. Stort sett er det tre faste som alltid er med, og så er det fire-fem som er med nå og da, sier Ole Smedby, innehaver av Tobakkhuset.

Han administrerer tippelaget og selger andeler tilknyttet tippelaget som altså kunne se at 2.864.820 kroner rullet inn på kontoene i går.

– Vi har sju andeler i laget. Hver andel koster rundt 140 kroner, forteller Smedby.

Alle andelseierne kunne i går innkassere 409.000 kroner hver.

Takk til Peru

Da Glåmdalen møter to av gutta i tippelaget, Jan Johansen og Levi Svensrud, forteller de sindige karene at de selvsagt ble glade, men tok det hele med fatning.

– Vi var nok litt heldige. Vi måtte ha uavgjort i kampen mellom Peru og Brasil. Den endte 1-1. Brasil hadde heading i tverrliggeren på overtid, tror jeg, sier en fornøyd Jan Johansen.

– Vi må nok sende en takk til Peru, legger han til.

Spesiell kupong

Søndagens tippekupong var svært spesiell på mange måter. På kupongen sto det hele ni italienske seriekamper og en engelsk kamp. Alle disse ble utsatt eller avlyst og dermed måtte det trekkes i 10 av 12 kamper på kupongen.

Årsakene til at de ni kampene fra italiensk fotball ble utsatt er den tragiske hendelsen der en italiensk fotballsupporter ble skutt og drept av en politimann.

– Vi var nok litt heldige med tanke på at så mange av kampene ble trukket, innrømmer Smedby.

Johansen og Svensrud er helt enig.

– Vi slet litt med å få solgt den siste andelen i tippelaget nettopp på grunn av at det var så mange kamper som skulle trekkes, forteller Smedby med et stort smil.

– Jeg tror ikke det er blitt trukket så mange kamper på en kupong siden 60-tallet, legger Smedby til.

Bonuspotten

Og som om ikke kupongen med 10 trukkede kamper var nok til å gjøre søndagen spesiell – tippelaget klarte også å være de eneste i hele landet med 12 rette. Dette innebar at det ble utbetalt en bonuspott, som utgjorde bortimot 1,7 millioner av den totale potten.

– Vi hadde nok ganske flaks, medgir Smedby nok en gang.

Hva gevinsten på over 400.000 kroner hver skal brukes til har ikke gutta tenkt så mye på ennå. Men etter litt betenkningstid avslører de noen ideer.

– Jeg kjøpte meg ny bil i oktober 1997. Den har jeg ennå. Det kan kanskje hende at jeg vil vurdere å bytte bil igjen, sier Jan Johansen.

– Jeg blir pensjonist nå. Disse pengene kommer garantert godt med i den kommende pensjonisttilværelsen, sier Levi Svensrud.

I går ble det feiret med en liten kake i Tobakkhuset i Kongsvinger. I dag blir det høytidelig kakefeiring med kake fra Norsk Tipping.

Om de har noe råd til andre tippere?

– Det gjelder å ha is i magen.