Nå har folket fått kirken sin

  Artikkelen er over 5 år gammel

  Våler sentrum har manglet kirke siden brannen for nøyaktig seks år siden. En ny helligdom har reist seg, og det manglet ikke på godord da Våler kirke ble vigslet første pinsedag.

  DEL

  Nå er den vigslet og tatt i bruk. Det høres kirkeklokker i Våler sentrum igjen, og nå ligger praktbygget tilbaketrukket på kirkegården.

  De godt over 500 som møtte til vigslingen, var fornøyd med den nye kirken Våler har fått. Nå starter en ny tidsregning for Våler-kirken, og nå er kampene og motstanden mot både plassering og utseende lagt vekk.

  Kirken står der, og det skal den gjøre i generasjoner. Slik den gamle kirken gjorde.

  Se bilder fra åpningen her:

  En stor ære

  Prosesjonen, med 15 år gamle Madelen Flaten Nylund i spissen, gikk fra kapellet, oppom tomta til den gamle kirken og videre inn i ei topp moderne og flunkende ny kirke.

  Brannen og den gamle kirken ble minnet, men nå ser man videre. Gratulasjonene satt løst, og kirkebygget fikk rosende ord. Det samme fikk byggekomiteen, byggherren, arkitekten, dugnadsgjengen, kommunen, fellesråd, menighetsråd og kunstner.

  I den nye Våler kirke blir man trukket mot lyset, og kirken er en oppstandelseskirke. Visstnok den eneste i landet.

  – Det var en ære å få gå først i prosesjon, og selvsagt en veldig spesiell opplevelse, sier 15-åringen fornøyd. Hun var av de siste som ikke ble konfirmert i noen kirke i Våler.

  Livets retning

  – Gratulerer med den store dagen, Våler. Nå vender vi oss i livets retning. Vi bærer med oss det levde livet, nå skaper vi noe nytt som spirer framover. Den nye kirken understreker det som har vært i generasjoner i Våler. Brannen var tung for Våler, alle viste sine følelser i tapet av kirken, sier biskop Solveig Fiske.

  Kjærlighet: Solveig Fiske minner om at størst av alt er kjærligheten.

  Kjærlighet: Solveig Fiske minner om at størst av alt er kjærligheten.

  Biskop Solveig Fiske. Foto: Kenneth Mellem

  Hun er spesielt glad for at ungdommen har engasjert seg i Våler-kirken, der de ser for seg ei god, felles framtid med ei framtidsrettet kirke som kan brukes til så mye.

  De godt over 500 frammøtte fikk oppleve ei kirke med en fantastisk lyd, og den nye kirken vil være et bygg som kan brukes til så mye.

  Her kan du lese alt om den nye kirken (saken er plusset): En linje til livet, en linje til døden

  Artikkeltags