Brannvesenet: – Sjelden det er slike eksplosjoner nå

MANNSTERKE: Sju-åtte menn fra brannvesenet i tillegg til den lokale beredskapen på Forestia førte til en effektiv slukning.

MANNSTERKE: Sju-åtte menn fra brannvesenet i tillegg til den lokale beredskapen på Forestia førte til en effektiv slukning. Foto:

Av og

VÅLER: Nødetatene har rykket ut etter melding om støveksplosjon på Forestia like før klokken ett natt til søndag.

DEL

– Det er sjelden det er slike eksplosjoner nå, det var adskillig flere tidligere, forteller Håvard Hauge, utrykningsleder for brann til reporter på stedet.

Utrykningslederen roser de ansatte for at slukningsarbeidet.

– Bedriften har et bra industri brannvesen som sammen med vanlig brannvesen blir svært effektivt ettersom de er kjent på området, forklarer Hauge.

Det er ingen personer som har kommet til skade som følge av branntilløpet. Hva gjelder materielle skader er foreløpig ukjent.

– Det er selvfølgelig en del vann i bygget, men det ser ikke skadet ut ellers, sier Hauge.

RYKKET UT: Nødetatene rykket ut etter melding om støveksplosjon ved industrianlegget Forestia.

RYKKET UT: Nødetatene rykket ut etter melding om støveksplosjon ved industrianlegget Forestia. Foto:

Heldige da det først smalt

Assisterende fabrikksjef, Stein Sandermoen reiste ut til Forestia etter melding om branntilløpet.

– Det blir i alle fal noen timers produksjonsstopp, men det er ikke så store skader ser det ut til. Vi har måttet plukke ned noen transportbånd, og det er endel elektronikk der inne, men det ser ut til å ha gått bra da det først skulle smelle, sier Sandermoen.

Arbeidstilsynet skriver at en støveksplosjon er «når brennbart støv eller pulver virvles opp og blandes med luft, kan det oppstå en eksplosiv atmosfære som eksploderer ved antennelse. »

Forestia AS produserer møbelplater, bygningsplater og konstruksjonsplater, samt precut av I-bjelker. Hovedadministrasjonen ligger på Braskereidfoss.

INGEN PERSONSKADE: Ingen personer kom til skade som følge av støveksplosjonen. De materielle skadene er fortsatt uvisst.

INGEN PERSONSKADE: Ingen personer kom til skade som følge av støveksplosjonen. De materielle skadene er fortsatt uvisst. Foto:

Artikkeltags