Gå til sidens hovedinnhold

Utlover dusør

Artikkelen er over 14 år gammel

Familien er villige til å 50.000 kroner for å få en oppklaring etter det brutale ranet av Sølvi og Kjell Hernæs.

Det var fredag kveld to maskerte menn tok seg inn i hjemmet til ekteparet Sølvi og Kjell Hernæs. Etter et lengre basketak bandt ranerne ekteparet og stakk av med en safe med penger.

Nå utlover familien dusør for å få fatt i tyvene.

– Viktig med oppklaring

– Safen inneholdt over 250.000 kroner. Dette var penger familien hadde spart gjennom flere år, forteller Olav Hernæs, sønn av ekteparet.

Han presiserer imidlertid at det ikke er de forsvunne pengene som har fått familien til å utlove dusøren.

Grunnen til at familien går ut med dusør i denne saken, handler ike om pengene som ble borte i ranet, men om at roen, hyggen og kosen som har eksistert på Hærnes i generasjoner er frarøvet stedet kanskje for alltid.

– Det er viktig å få en oppklaring for at foreldrene mine skal få ro, sier han, og legger til at foreldrene, forholdene tatt i betraktning, har det bra.

Familien henstiller nå alle personer som har befunnet seg langs strekningen Sander–Galterud fredag mellom 20.00 og 23.00 om å melde fra om mistenkelige biler eller personer. De ber også folk være årvåkne om noen strør om seg med tusenlapper.

– Endrer ikke etterforskningen

Hernæs sier at dusøren ikke er et resultat av at familien er misfornøyd med politiets etterforskning av saken.

– Det er litt rart de ikke har tatt vitneavhør av naboer, men kun konsentrert seg om familiemedlemmer. Politiet har selv sagt at det er lurt å utlove en dusør, og det betyr vel at de ikke har så mange spor å gå etter, mener Hernæs.

Ole Birger Nordvik, lensmann i Sør-Odal, sier at politiet ikke opplever dusøren som en mistillit til etterforskningen.

– Det er ikke noe i veien for å utlove en dusør. Familien ønsker en oppklaring, så hvis det hjelper med dusør vil ikke vi motsette oss det, sier Nordvik, som foreløpig ikke vil kommentere etterforskningen.

Nordvik påpeker at dusøren heller ikke vil ha noen betydning for etterforskningen av saken.

Personer med opplysninger som kan føre til oppklaring av saken blir bedt om å kontakte Sør-Odal lensmannskontor (tlf: 62 96 68 00) eller familiens advokat Thomas Thorstensen (tlf: 90 06 99 97).