Unngikk vogntog - havnet i tjern

Artikkelen er over 15 år gammel

Da bandet til Karin Park i sin personbil møtte et vogntog stående på tvers av rv 200, skled bilen og havnet i et tjern.

DEL

De tre medlemmene i popbandet Karin Park hadde leid en Volkswagen Voyager på Gardermoen og var på vei på riksvei 200 til spillejobb i Leksand i Dalarna. Der skulle de møte resten av medlemmene i bandet, søskenparet Karin og David Park.

- Hele veien hadde vi hatt bløt og fin asfalt, men da vi kom rundt en sving - oppdaget traileren i veibanen og Anders begynte å bremse - viste det seg at veien var speilblank, forteller en av medlemmene i bandet, Tarald Jensen.

I valget mellom å kjøre inn i ei steinrøys, hengeren på traileren eller Kverntjennet, som ligger én kilometer fra innkjøringen til Dragonmoen camping, ble valget enkelt for sjåfør Anders Bitustøyl.

- Jeg klarte å holde hodet kaldt og ikke overreagere, sier Bitustøyl til Glåmdalen.

- Vi rakk vel ikke å tenke så mye. Farten var betraktelig redusert idet vi havnet i vannet, forteller Jensen, som kan prise seg lykkelig over kompisens snarrådighet bak rattet, ellers kunne det gått riktig galt.

Bilen ble stående på ene siden, og begynte etter hvert å ta inn vann, men uskadd og tørrskodd og med instrumentene i hånd kunne de tre bergenserne krabbe ut av bilen som ble stående på én meters dyp.

Les mer om saken i Glåmdalen fredag!

Artikkeltags