Ulvetispe er ikke å få tak i

PÅ NETT: 20. september var siste gang halsbåndet på alfatispa i Rotnareviret sendte ut signal. Da fra traktene ved Bograngen i Sverige.

PÅ NETT: 20. september var siste gang halsbåndet på alfatispa i Rotnareviret sendte ut signal. Da fra traktene ved Bograngen i Sverige.

Artikkelen er over 3 år gammel

Den merkede ulvetispa i Rotna-reviret på Finnskogen har ikke gitt seg til kjenne de siste tre ukene.

DEL

Tispa er merket med halsbånd som gir ifra seg signaler via mobilnettet to ganger i døgnet. Siste gang det kom livstegn fra halsbåndet var lørdag 20. september. Da i området ved Bograngen på svensk side av grensen øst for Vermundsjøen i Åsnes.

Ulveforsker Petter Wabakken vil ikke spekulere i om ulvetispa kan være tatt av dage.

– Det er store områder i området der mobildekningen er svært dårlig. Det er ikke første gang det har gått lange perioder uten at det registreres hvor tispa befinner seg, sier Wabakken, som i så måte inntil videre ikke bekymrer seg for at tispa kan være avlivet.

– Vi har ingen indikasjoner på at det foregår noen illegal jakt på ulv i dette området. I hvert fall ikke på norsk side. Denne ulvetispa har fått gå i fred i mange år nå, sier Wabakken.

Via den såkalte «vargweben» på internett kan tispa i Rotna-reviret, og en rekke andre ulv i Skandinavia, følges nærmest daglig så sant de merkede dyrene befinner seg i områder med mobildekning.

Her kan du logge deg inn på vargweben: http://webmap.slu.se/website/vargwebb/viewer.asp

Artikkeltags