Gå til sidens hovedinnhold

Slanker seg for åpent kamera

Erik skal bokstavelig talt blottstille seg på TV for hele Norge:

Artikkelen er over 6 år gammel

NES: Da Erik Berg fikk sjansen til å endre livet sitt både mentalt og fysisk, var valget enkelt for 23-åringen fra Nes på Romerike.

Sammen med 11 andre overvektige skal Erik delta i TV-Norges nye realityserie «The biggest loser» der deltakerne deles inn i to lag og konkurrerer om å gå ned flest kilo. Serien har premiere i begynnelsen av mars.

– Jeg trengte hjelp

– Jeg hadde innsett at jeg trengte hjelp for å klare å gå ned i vekt, at jeg hadde et problem. Jeg var lei av alle begrensningene som følge av overvekten, forteller Erik som er glad han ble med i serien.

– Da tilbudet kom, var det altfor godt til at jeg kunne si nei, forteller Erik Berg om hvorfor han valgte å slanke seg foran tusenvis av tv-seere.

Krevende jobb

Erik er utdannet førskolelærer og jobber i en barnehage i Lørenskog. En jobb som krever veldig mye fysisk aktivitet.

– Det sier seg selv at å jobbe i en barnehage og samtidig bære på en vekt nærmere 160 kilo, er en tøff oppgave. Det er en fysisk krevende jobb. Men det kapitlet ligger nå bak meg, forteller Erik som er godt i gang med innspillingen av serien.

– Jeg har allerede gått ned mange kilo, men kan ikke fortelle så mye om det som skjer på tv siden den ennå ikke har hatt premiere, sier han.

Ikke operasjon

På spørsmål om han har vurdert gastric bypass, eller fedmeoperasjon som den kalles, svarer han nei.

– For meg føltes det ikke riktig å ta den operasjonen. Jeg ville heller bevise for meg selv og de rundt meg at dette ville jeg klare på egen hånd med trening og endring av kosthold og livsstil. Det er en tyngre vei å gå, men jeg var mentalt innstill for å gjøre det på denne måten, forteller Erik.

Mental omstilling

Og det å vise seg fram på tv for tusenvis av seere bekymrer han ikke i det hele tatt.

– Det var litt rart i begynnelsen at kamerateamet fulgte deg hele tiden og du visste at dette skulle vises på tv, men jeg vendte meg fort til at de var rundt meg og til slutt merket jeg ikke at de var der, sier Erik som er glad han tok valget om å få hjelp til å gå ned i vekt.

– Ja, dette er noe jeg virkelig vil og at dette kommer til å endre meg. Det er ikke selve vektnedgangen som er målet, men den mentale omstillingen om en bedre livsstil og et fokus på kosthold. Jeg ser på dette som en unik måte å gå ned i vekt på, sier Erik Berg, som roser de som står bak serien.

– Vi har med oss eksperter hele veien under innspillingen og etter at serien er ferdig vil bli fulgt opp i ett år, sier Erik Berg.
 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.