Bevæpnet politi på Gjøvik videregående skole etter trussel

TIL STEDE: Politiet var til stede ved Gjøvik videregående tirsdag morgen etter trusler mot skolen via Facebook.

TIL STEDE: Politiet var til stede ved Gjøvik videregående tirsdag morgen etter trusler mot skolen via Facebook.

En Facebook-trussel mot Gjøvik videregående skole sørget for at politiet, ifølge kilder til OA, stengte flere innganger tirsdag morgen.

DEL

Tidlig tirsdag morgen var politiet på plass ved Gjøvik videregående skole. Bakgrunnen var en trussel som ved 04-tiden ble postet på skolens egen Facebook-side.

I trusselen som ble framsatt heter det at skolen står i fare hvis de ikke etterkommer en beskjed som skal være sendt til skolen. «Noen personer med håndvåpen kan plutselig befinne seg på skolen», het det i trusselen.

– Det er sendt trusler til fem skoler i vårt distrikt, og til flere andre politidistrikt. Vi anser det ikke som en reell trussel, og vi er ferdig med den operative håndteringen av situasjonen, sier operasjonsleder Hågen Løvseth til Oppland Arbeiderblad.

Løvseth forteller at det er sendt trusler til skoler i Gjøvik, Hadeland, Ringsaker, Hamar og Kongsvinger.

– Vi har hatt naturlig nok hatt bevæpnede patruljer ute på de aktuelle skolene, og vi har fulgt med på hvem som har kommet til, sier Løvseth.

Han forteller at hendelsen vil bli etterforsket.

Stengte innganger

Trusselen førte til at politiet stengte alle innganger utenom en tirsdag morgen. Lærere skal ha informert klassene om at det var en trussel mot skolen, men at sikkerheten er ivaretatt. Undervisningen gikk som normalt.

– Vi har fått beskjed om at trusselen ble vurdert som vag av politiet, og at det er trygt å være på skolen i dag. Rektor ringte politiet i 6.30-tiden tirsdag morgen. Vi har sett minst tre politibiler på skolens område, sier en elev ved Gjøvik videregående skole til OA.

Ifølge eleven var det kun hovedinngangen som tirsdag morgen var åpen og i bruk. Elevene fikk beskjed om å holde seg i klasserommene. Litt før halv ti fikk elevene nok en gang bevege seg fritt på skolen og alle innganger er nå åpnet.

 «Noen personer med håndvåpen kan plutselig befinne seg på skolen», het det i trusselen.

«Noen personer med håndvåpen kan plutselig befinne seg på skolen», het det i trusselen. Foto:

Hadeland folkehøgskole

Lensmann Geir Hermansen ovenfor avisen Hadeland at også Hadeland folkehøgskole har mottatt en skriftlig trussel via Facebook.

På skolens egen facebookside står følgende: «God morgen! I løpet av natten har også vår skole mottatt en uspesifisert skriftlig trussel fra ukjent person via Facebook. Politiet tar denne trusselen på største alvor og er på plass for ivareta sikkerheten vår. De mener vi kan fortsette ordinær skoleaktivitet.Vi vet at det er mange skoler som har blitt truet i det siste. Det arbeideshardt for å finne den eller de som står bak truslene.»

Skjermdump fra Facebook-siden til Hadeland folkehøgskole.

Skjermdump fra Facebook-siden til Hadeland folkehøgskole.


– Smitteeffekt

For få dager siden skrev Drammens Tidende at en 17 år gammel gutt fra drammensdistriktet erkjente trussel mot en skole. Ifølge politiet i Drammen var det en smitteeffekt av flere tidligere trusler mot andre skoler.

– Sett i lys av den tida vi står i nå får dette alvorlige konsekvenser, både for samfunnet og for denne gutten. Han fikk hjemmebesøk av politiet, og får en anmerkning i strafferegisteret, som kan være en påkjenning videre i livet. Han har erkjent at dette var en dårlig spøk, sa leder Geir Oustorp i forebyggende enhet til Drammens Tidende.

TRUET: En trussel ble framsatt mot Gjøvik videregående skole via Facebook natt til tirsdag. Politiet var på stedet med flere patruljer tirsdag morgen.

TRUET: En trussel ble framsatt mot Gjøvik videregående skole via Facebook natt til tirsdag. Politiet var på stedet med flere patruljer tirsdag morgen. Foto:

Artikkeltags