Gå til sidens hovedinnhold

Tre personer er funnet døde

Artikkelen er over 8 år gammel

Røykdykkere har funnet tre personer i bolighuset i Størjebygda i Nord-Odal.

– Det er funnet tre omkomne i boligen, men vi kan ikke bekrefte at det er de savnede, sier Therese H. Bylterud, operasjonsleder i Hedmark politidistrikt søndag klokken 10.

De savnede er en mor og to av hennes barn. Til vanlig bor det fem personer i huset.

– Røykdykkere og politiets egne teknikere fant de tre omkomne inne i huset i morgentimene, og den nærmeste familien er informert om at det er funnet tre personer på stedet, sier Bjørn Berntsen, politistasjonssjef ved Kongsvinger politistasjon.

Var på jobb

Berntsen forteller at faren i huset var på jobb i Oslo da brannen startet, og kom til åstedet på natten.

– På åstedet ble mannen tatt hånd om av først politiet og deretter kommunens kriseteam. Det siste barnet i familien overnattet et annet sted denne natten, og kom også til stedet for å møte faren. Den nærmeste familien er nå samlet, og kriseteam med prest er sammen med familien, sier Berntsen.

Berntsen sier at det ikke er klart at de tre personene som er funnet døde, er de savnede.

– Det er kun obduksjon med identifisering som kan bekrefte at det er de savnede, selv om det er nærliggende å tro at det kan være de tre savnede. De omkomne vil bli sendt til obduksjon, men identifisering vil ikke gi noen svar før tidligst mandag, sier han.

De omkomne er fraktet bort

Politiet ble varslet om hendelsen fra AMK-sentralen natt til søndag.

– Det er et vitne utenfra som meldte fra til AMK, og personen har nå status som vitne, sier politiadvokat Henning Klauseie i ett-tiden søndag.

Politiets kriminalteknikere har søndag ettermiddag foreløpig avsluttet arbeidet på stedet.

– Kriminalteknikerne er nå tilbake på stasjon for å skrive rapport. De avdøde er fraktet vekk fra branntomten til obduksjon, og foreløpig er det for varmt til å drive videre etterforskning på stedet. Tomta må kjøle ned, forteller Klauseie i ett-tiden søndag.

Politiet vil fortsatt holde vakt ved stedet, og brannvesenet fortsetter etterslukningsarbeid utover dagen. Dessuten vil politiet benytte søndagen til å utføre nødvendige vitneavhør i saken.

Dramatiske timer

Det var dramatiske timer ved eneboligen for brannvesen og politi. Politistasjonssjef Bjørn Berntsen brukte en stund på formiddagen til et møte med sine ansatte som hadde vært ute på oppdraget.

– Jeg har akkurat tatt hånd om mannskapet som var ute i natt og i morges, med tanke på HMS og de opplevelser de har hatt i natt, sier Berntsen.

Politiet oppplyser at brannårsaken foreløpig er ukjent, men kriminalteknikere vil holde på utover dagen.

– Tragisk hendelse

Politiet fikk melding om brannen i den toetasjes store enebolig ved Størjen i Nord–Odal klokken 1.24 natt til søndag. Huset skal ha vært overtent allerede da politi og brannvesen kom til stedet.

– Dette er en tragisk hendelse, avslutter politistasjonssjefen.